Eten,  Lijstjes

De 10 van woensdag

Mensen, de zon schijnt. Het lijkt me tijd voor 10 reden om blij te zijn dat het lente wordt.

  1. Meerkoetkuikens. Ik vind de meerkoet, op de pinguïn na, de belachelijkste vogel die er is, en dan hebben de kuikens van de meerkoet ook nog een ontroerende stompzinnigheid over zich. Schitterend.
  2. Bloemen. Ik ben zelf niet zo’n fan van bloemen in een vaas (dan ga je toch een beetje zitten kijken hoe ze langzaam afsterven), maar al die tulpen en narcissen zijn toch wel heel mooi. En als ik in de trein langs de bollenvelden rijd, word ik ook altijd  een beetje vrolijk.
  3. Lammetjes. Zowel in het veld als op het bord. Verse shoarma in de wei – hoera!
  4. Terrasjes. Iedereen zit nu nog te kleumen voor de cafés, maar ja, er is zon, en je bent echt een sukkel als je nu binnen gaat zitten. Dus dat heb ik het een beetje koud met mijn witte wijn in dat smalle streepje zon. Geen ramp – elke dag wordt het warmer.
  5. Kleren. Twee keer per jaar haal ik mijn volledige klerenkast overhoop en wissel ik de wintergarderobe in voor de zomergarderobe of andersom. Het maakt bij mij qua kleuren niet zo heel veel uit (alles is namelijk zwart), maar ik heb toch het gevoel dat ik een heleboel nieuwe kleren heb.
  6. Plantjes. Mijn tuin is eigenlijk een beetje treurig, ik zou het liefste heel veel planten hebben, maar het komt er nooit van om ze te kopen en in de tuin (of eigenlijk op het plaatsje) te zetten. Als ik nu uit het raam kijk, zie ik dat verrassend veel de winter heeft overleefd, en de gouden regen staat in bloei (lees: 6 gele bloemetjes). Ik mag dan geen groene vingers hebben, ik bedoel het goed. En dit jaar wil ik groente verbouwen. 1 courgette en ik ben tevreden.
  7. Eten. Ik verheug me nu al op alle groente en fruit waar ik de komende maanden van kan genieten. Technisch gezien valt dat allemaal onder de zomer, maar de voorpret begint nu.
  8. Muziek. Als de zon schijnt, luister ik andere muziek. Ik heb de soundtrack van de vroege lente nog niet geselecteerd, dus alle suggesties zijn welkom.
  9. Daglicht. Ik ga om 7.22 de deur uit als ik moet lesgeven en ik kom pas laat thuis. In de donkere maanden van het jaar zie ik alleen natuurlijk licht als ik door het raam van het klaslokaal naar buiten kijk. Als je ’s ochtends in het natuurlicht naar de bus loopt en aan het eind van de dag voor het donker thuis bent, voelt je leven gelijk niet zo kansloos.
  10. Vrolijke mensen. Iedereen is blij dat het lente wordt. En dat wrijft natuurlijk op mij af.

Exploding-Snowman

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.