Cosmetica,  Praatjes,  woorden

Ancient beauty

Ik kreeg van mijn sportschool ter gelegenheid van hun verjaardag een cadeaudoos van Rituals, the ‘Ancient Beauty‘, en die heb ik deze week in gebruik genomen. Ik kan erg genieten van fijne spullen voor in bad en onder de douche, ik heb ook een enorme verzameling, en de producten van Rituals zijn erg fijn. Ze voldoen aan al mijn eisen van politiek correct handelen, inkopen en produceren, en ze ruiken ook lekker. Alleen dat gedoe eromheen is een bezwaar voor mij: zo staat op mijn cadeaudoos, na een zin over balans tussen body, soul and mind, ‘The Ayurveda range allows you to luxuriate in finding this ultimate balance with a collection of sumptuous products.’ Dat is fijn, maar ik wilde eigenlijk gewoon even mijn oksels wassen.

rituals1

Ik vind de namen van hun producten altijd een beetje over the top, en dat geldt zeker voor de inhoud van deze set. Omdat er ook daadwerkelijk honing in de ‘Honey Touch Rich & Nourishing Body Cream’ zit, kan ik er qua naam op zich nog wel mee leven, en ik heb goede hoop dat het spul die enge droge winterbenen van mij zomaar ietsje appetijtelijker zou kunnen maken, maar daarna gaat het echt helemaal mis in de naamgeving. Dat je je shampoo niet gewoon ‘shampoo’ wilt noemen, begrijp ik, dat is inderdaad een beetje saai, maar het is een lange weg van gewoon ‘shampoo’ naar ‘Brilliant Bliss Nourishing Ultra Shine Shampoo’. Ik heb geen problemen met het product, het ruikt heerlijk en ik krijg er zacht haar van, en misschien glanst het ook wel een beetje (al is het niet per se ultra), maar wie verzint die namen?

rituals2

Ik vermoed dat de naamgever van de ‘Yogi Flow Foaming Shower Gel Sensation’ na het verzinnen van die naam onmiddellijk aan het bier is gegaan, al hou ik ook rekening met de gedachte dat hij ervoor ook niet helemaal nuchter was. Wat is een ‘yogi flow’? Het kan aan mij liggen, maar het klinkt voor mij als een soort vieze afscheiding die ontstaat als je te lang in kopstand staat. En nu ik die gedachte heb ontwikkeld, wil ik me daar dus helemaal niet mee wassen – jammer, want het ruikt zo lekker. En dan heb je nog de ‘Himalaya Wisdom Detox Himalaya Scrub Salt’. Dames en heren, 2 keer ‘Himalaya’ in een omschrijving – dat moet haast wel een geniaal product zijn… Het is een prima scrub, een beetje koud en fris, maar de enige wisdom die ik er vooralsnog van heb is dat je hem niet onder de gordel moet gebruiken. Aan de andere kant, ik ben wel gelijk wakker. Misschien kunnen ze hem ook op de markt brengen als de ‘Tantric Stimulation Invigorating Pubic Scrub’ of de ‘Cosmic Orgasm Surprising Morning Scrub Salt’. Hé, dat is eigenlijk best leuk, namen verzinnen voor producten van Rituals. Waar kan ik solliciteren?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.