Lijstjes,  Neuroses

De 10 van woensdag

Ik heb een opschrijfboekjes-fetisj. Ik ben verslaafd aan de notitieboekjes van Moleskine, maar ik ben niet monogaam: als ik een mooi boekje zie, dan koop ik het. Vaak bewaar ik een notitieboekje jarenlang zonder erin te schrijven, want dan is het gelijk minder mooi, maar sommige boekjes gebruik ik heel intensief. Iets te intensief, want als je 6 boekjes nodig hebt om je dagelijks leven te structureren, heb je waarschijnlijk eerder controle-issues dan een gebrek aan structuur. Ik in elk geval wel.

Dit zijn de boekjes die ik op het moment on the go heb:

  1. Kleine rode agenda waarin ik een dagelijkse to do list maak en de resultaten van het mijzelf elke ochtend wegen opschrijf. Ja, dat doe ik.
  2. Nog kleiner wit opschrijfboekje waarin ik random notities maak en dingen opschrijf die in een andere to do list terecht moeten komen.
  3. Zwart schriftje met Las Palmas-sticker waarin ik recepten, kookaantekeningen en menuplannen schrijf. Ik neem het ook mee naar kookcursussen.
  4. Zwart schriftje waarin ik algemene plannen opschrijf.
  5. Cultuuragenda van Moleskine, waarin ik al mijn culturele activiteiten van 2014 ging opschrijven. Ik ben er vol enthousiasme aan begonnen, maar het is niks geworden. De culturele activiteiten wel, maar het opschrijven niet.
  6. Klein groen boekje met D66 sticker voor mijn D66-aantekeningen.
  7. Klein zwart boekje voor spooons-aantekeningen en plannen.
  8. Groen schrift waarin ik een soort yoga-agenda wilde bijhouden. Totaal mislukt project. Boekje kan weg.
  9. Professional Notebook van Moleskine, met allerlei lijstjes geordend per activiteit of baan.
  10. Een nieuwe agenda die ik heb ingesteld om iets minder frikkerig met to do lists en agenda’s om te gaan. Pas een week in gebruik, maar hij zal een aantal bovengenoemde boekjes overbodig gaan maken. Maar ik ben nog niet helemaal klaar om al mijn zijwieltjes los te schroeven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.