Lijstjes

De 10 van woensdag

Er zijn veel dingen die ik wil doen voor de zomervakantie, maar ik ga daar even 10 van uitkiezen en die tot urgent bestempelen. In het beste geval doe ik ze ook daadwerkelijk, omdat ze urgent zijn, in het slechtste geval heb ik hier vast een lijstje van de urgente dingen die ik desondanks niet voor elkaar heb gekregen.

  1. De eeuwigdurende sjaal afbreien. Ik ben er zo klaar mee, en hij is ook al zeker lang genoeg, maar ik heb me voorgenomen om het bolletje wol op te maken.
  2. Seizoen 3 van Game of Thrones kijken. Ik lig een seizoen achter op de rest van de mensheid, en dat vind ik schandalig. Als ik tijdens het kijken nou gelijk even die klotesjaal afbrei, is dat ook geregeld.
  3. De recepten van spooons for 1 afschrijven. Ik moet nog 6 weken, dus 24 recepten, en dan is het project klaar (nou ja, dan moet er een mega-update voorbereid worden, maar dat doe ik samen met B dus dat is minder erg). De laatste loodjes zijn echt gigantisch zwaar.
  4. Bloed geven. Ik heb genoeg. Het enige wat ik hoef te regelen is iemand die met me meegaat naar de bloedbank voor het geval ik flauwval op de terugweg. Oh, en dat ik die dag en de dag daarna niet een heleboel afspraken heb. En dat is het grootste probleem.
  5. Een afspraak maken bij de tandarts. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst ben geweest, dus ik vermoed dat het al heel erg lang tijd is om weer te gaan. Maar om dat daadwerkelijk in daden om te zetten, valt in de praktijk best tegen.
  6. De troep in de schuur aanpakken. Het plan is dat M in de zomervakantie de schuur definitief af gaat maken, maar zolang hij zijn kont daar niet kan keren zal het sowieso niet lukken. En die troep is dan natuurlijk weer van mij, dus ik ben aan zet.
  7. Twee kittens in huis halen. We willen een mannetje en een vrouwtje, uit hetzelfde nest, ik wil per se kittens (en daarom ga ik niet naar het asiel, want dan kom ik zeker thuis met een 3-potige blinde bejaarde kat, en die gun ik ook een goed huis, maar ik was zo verdrietig toen mijn vorige katten overleden, dat ik zo jong mogelijke katten wil) en we willen graag dat ze zwart of grijs zijn.
  8. Naar de nieuwe X-Men film. Met zoveel mogelijk IMAX en zoveel mogelijk 3D. Dat betekent dat ik niet in Leiden kan gaan (onze bioscopen zijn qua programmering prima, maar we hebben niet de techniek om spectaculaire films ook spectaculair op het scherm te krijgen), maar gelukkig ken ik een Rotterdammer die ook wel van dit soort films houdt.
  9. Mijn D66-papieren sorteren. Ik heb een map, ik heb tabbladen, ik heb verspreid over het huis een grote hoeveelheid relevante papieren. Nu nog alles bij elkaar brengen.
  10. Een moestuinbak kopen of maken en daar de courgette die ik van N heb gekregen en de tomaten die ik van M (niet partner-M, andere M) heb gekregen planten voordat ze doodgaan vanwege te kleine potten. Voor de tomaten vrees ik inmiddels het ergste, maar ik hoop dat een mooie bak, wat stokjes en een boel liefde er nog een positieve draai aan kunnen geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.