Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik eet heel veel melanzane alla Parmigiana, want dan kan ik iets eten dat me aan lasagne doet denken maar dan geen pasta bevat. En ik kan er de hele middag op draaien, dat scheelt. Verder proefde ik voor het eerst (en het tweedst) soja chocolade-ijs. Lekker.

Horen: bijna alles wat ik hoor begint met ‘Mevrouw…’ en heeft verrassend vaak te maken met de mogelijkheden tot toiletbezoek.

Ruiken: al dat lekkere eten heeft natuurlijk ook lekkere geuren. Ik heb als Rome-geurtje Lipstick Rose van Frédéric Malle mee, heel fijn is die.

Zien: heel Rome. Inclusief een heleboel kerken, musea, beelden, AS Roma-Juventus en allerlei zwerfkatten. Maar omdat je altijd wat te zeiken moet hebben: niet het Songfestival. En dat is echt jammer, want daar geniet ik enorm van.

Voelen: ik ben moe, maar ik vind het hier heel leuk. Wat wel jammer is dat mijn schoen afgeeft, op mijn blaar, zodat ik nu een zwarte wond op mijn hiel heb. Woest aantrekkelijk natuurlijk…

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.