Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: vrijdag lunchte ik met B bij Uit je eigen stad: mooie salade met geitenkaas en een lekkere dagsoep, koolsoep ‘met Rotterdamse invloeden’. Ik kocht ook 2 pakjes verse kruiden om thee mee te zetten. Allemaal heel bijzonder en uiterst verantwoord. En absoluut ook erg lekker.

Horen: eigenlijk niks bijzonders. Ik wilde met alle winden meewaaien en de nieuwe Coldplay luisteren, maar Spotify heeft hem nog niet. Via een niet te reconstrueren associatie kwam ik uiteindelijk uit op de grootste hits van George Michael. Dat zal voorlopig wel gevolgen hebben voor de luistertips.

Ruiken: de verzameling kaas in onze kaasla (bij normale mensen de groentela) is weer op maximale sterkte, zowel qua omvang als qua geur. Als je de deur van onze koelkast open doet, krijg je gelijk een neus vol.

Zien: het was weer een flinke cultuurweek: opening van Beelden in Leiden en een bezoek aan Schemerstad en de Japanmarkt bij het Sieboldhuis, maar daarover binnenkort meer, net als over het optreden van Claudia de Breij, dat ik samen met B bezocht. Bovendien was M uitgenodigd voor de 70ste verjaardag van Boudewijn de Groot, en daar heb ik natuurlijk ook mijn ogen uitgekeken.

Voelen: de vermoeidheid neemt niet af, ik heb vrijdag voor het eerst in mijn leven een middagdutje gedaan. Dit weekend zou er yoga-weekend zijn, maar dat is afgezegd, dus ik kon 2 dagen lekker mellow mijn dingetjes doen. Dat was dus hard nodig.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.