Lijstjes,  Moestuin,  Tuin

De 10 van woensdag

Ik heb eindelijk mijn moestuin ingericht. Ik had al een aantal dingen in de tuin die zouden kunnen gelden als een rudimentaire vorm van moestuin (en dan laat ik die vijgenboom, een wat overdreven omschrijving voor 2 takjes die elk jaar 4 blaadjes genereren, even buiten beschouwing), maar nu is het echt aan. Ik heb een heel fraaie plantenzak gekocht en in het tuincentrum allerlei beginnetjes van plantjes. Ik weiger het moestuinboek van N te lezen (het groeit wel of niet, en als het groeit is het goed en als het dood gaat, is het jammer – en dat is de houding die verklaart waarom het helemaal niet erg is dat ik geen kinderen heb). Vandaar: 10 tuinbewoners die ongetwijfeld binnenkort ook daadwerkelijk voedsel gaan opleveren. Want ik blijf positief gestemd natuurlijk.

  1. Bloemkolen, 4 stuks (nu nog 4 stokjes met een paar amechtige blaadjes eraan, maar ik weet zeker dat ik straks hele dikke bloemkolen heb)
  2. Andijvie, 1 stuk (althans, 1 unit blaadjes)
  3. Rode kool, 1 stuk (volgens mij niet het seizoen, maar prima, we gaan het meemaken)
  4. Boerenkool, 1 stuk (eveneens niet het seizoen, en ik lust geeneens boerenkool)
  5. Rode biet, 1 stuk (ik snap dit sowieso niet – ga ik gewoon over een tijdje 1 biet uit de grond trekken en is het dan klaar? Want dan had ik net zo goed een biet kunnen kopen)
  6. Rucola, 4 kleine blokjes met wat blaadjes (hier hangt echt een mega-oogst in de lucht, dat moet haast wel)
  7. Courgette, 1 plant (heeft N, de moestuin-queen van Leiden, voor me opgekweekt – hij dreigt nu daadwerkelijk met courgettes)
  8. Aubergine, 1 plant (het zal mij benieuwen)
  9. Tomaten, 3 plantjes (van het ras ‘money maker’, cadeautje van M van D66, er is al een storm en een psychopathische slak overheen gegaan, en ze leven nog alle 3, al vraag ik me af of daar ooit een daadwerkelijke tomaat aan gaat komen)
  10. Bramen, 1 plant (die had ik al, en hij is nu ineens hard aan het groeien en bloeien – ik vermoed dat dit de eerste plant gaat zijn die over de brug komt)

20140610-130108-46868075.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.