Dieren

Lou en Maus

Terwijl ik dit schrijf, probeert er een kleine zwarte bal pluis in mijn been te klimmen. En om de 30 seconden duiken er van achter het scherm van mijn laptop 2 oortjes op. Daar zit het zusje van die bal pluis aan vast, en samen zijn ze Lou en Maus, onze nieuwe katten. Op Tweede Pinksterdag hebben we ze opgehaald uit het asiel. Ze zijn dus broer en zus, komen uit een nest van 10, en ze zijn 9 weken oud en helemaal zwart. De laatste keer dat we een kitten in huis hadden was 9 en een half jaar geleden, dat was Hamish, die vooral heel graag wilde spelen met Sofie, maar die was 8 en had wel wat beters te doen. Lou en Maus kunnen samen spelen, en doen dat dan ook de hele dag. Er zijn zat speeltjes, maar ze zijn meer geïnteresseerd in elkaars staart aanvallen, en vanaf de bank op je broertje springen is het populairst. We hebben in een keer een grote hoeveelheid leven in huis, en dat vind ik ontzettend leuk.

20140610-135239-49959662.jpgLou heet Lou naar Lou Reed, de grootste muzikale held van M. En Maus heb ik Maus genoemd om dat we hier in huis een muis hebben lopen, die wij de maus noemen. De avond voordat de kittens kwamen liep hij nog door de woonkamer met zijn kleine muizenmiddelvinger naar mij opgestoken, maar ik dacht ‘Wacht maar, vriend, over een paar dagen piep jij wel anders.’ Intussen vond ik ‘maus’ wel zo leuk klinken dat ik me voornam om het nieuwe poesje die naam te geven. Ik ben heel erg blij met de nieuwe katten, ik miste Hamish en Sofie, niet alleen omdat dat gewoon geweldige beesten waren, maar ook omdat het gezellig was als ik thuiskwam en er katten op me zaten te wachten, die me met kopjes beloonden voor het feit dat ik ze eten gaf.

20140610-135239-49959961.jpgLou en Maus zijn inmiddels keihard in slaap gevallen op mijn bureau. Het is ook allemaal heel vermoeiend, want alles is nieuw en raar. Zeker als je op de volumeknop van de laptop gaat staan en dan ineens keiharde muziek om je oren krijgt. Of als je de papieren tas waarin de boodschappen zaten als speelgoed ontdekt, want als er eentje in gaat zitten en dan van binnenuit de andere aanvalt, is dat toch wel weer goed voor 30 minuten dikke poezenlol. Of als je samen op de kattenbak gaat en elkaar dan in de weg gaat zitten. Maar ik kijk net zo lief naar 2 zoet slapende kittens, dus ik ben voorlopig een gelukkig mens. En dat ze allebei zwart zijn, zodat de ongetwijfeld onvermijdelijke kattenharen op mijn kleren niet op zullen vallen (want die zijn 50 tinten zwart), is alleen maar meegenomen.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.