Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: het Liuk ijsje. Vriendin L bracht er van de week een langs (de combinatie gehandicapt-kittens doet het goed) en ik heb er zelf ook maar een doosje van gekocht. Citroenijs met een dropstengel als stokje. Je wilt nooit meer een ander ijsje.

Horen: nog steeds heel veel voetbal. Normale mensen kijken het, maar ik raak dan weer afgeleid, en ga dan gewoon het verslag luisteren. Doe ik ook met darten en het liefst van alles met snookeren, maar voorlopig heb ik genoeg aan het WK. En binnenkort ook aan de Tour. Sport bedrijf ik met mijn oren.

Ruiken: na de klus van vorige week had ik onder invloed van de hernia nog niet alles opgeruimd. Het was beter geweest als ik juist de niet-vergankelijke dingen had laten staan, maar zo handig ben ik niet: er heeft zich een interessant verrottingsproces aan een net citroenen voltrokken, met alle geur-effecten van dien. Maar ik had niet bedacht dat die geur misschien uit die doos met catering-spullen kwam. M heeft het vandaag opgeruimd. Wat een held.

Zien: ik ben begonnen aan ‘Orange is the new black’. Best leuk, geloof ik, maar goed, ik ben halverwege aflevering 1, dus misschien wordt het stom. Of juist geweldig, dat zullen we later moeten beoordelen.

Voelen: naast de rugpijn ben ik zo ontzettend moe, dat is bijna onvoorstelbaar. Het eind van het docentenjaar hakt er altijd in en ik vermoed dat die pijnstillers ook niet helpen. Maar goed, ik slaap wel veel, en dat is dan wel weer goed voor de mens.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.