Birthday countdown,  Lijstjes

Birthday countdown

lk ben bijna jarig. M is 15 juni jarig, ik 15 juli, en hoewel M zijn verjaardag pertinent niet viert, is het voor mij wel handig dat hij dan jarig is, omdat zijn verjaardag de countdown tot mijn verjaardag inluidt. Dat betekent dat ik kan gaan verzinnen waar ik op mijn verjaardag wil gaan eten (thans twijfel ik tussen Het Crabbetje in Leiden en Brasserie Buitenhof in Den Haag, maar het kan nog wijzigen), wat ik op mijn verjaardag wil doen (ik moet ’s ochtends naar school, en het is me niet gelukt om B zo ver te krijgen dat hij al zijn werk uit zijn handen laat vallen om met mij te lunchen en naar de bios te gaan, dus ik moet nog even een nieuw plan maken), wanneer, waar en hoe ik mijn verjaardag met mijn moeder en met mijn schoonouders ga vieren (mijn verjaardag duurt net als de verjaardag van de koningin van Engeland een week) en wat ik voor cadeaus wil (dit komt doordat mijn ouders allebei gewoon geld overmaken, zodat ik mijn geschenk helemaal zelf mag regelen en kopen). Bovendien maak ik sinds vorig jaar een lijstje met dingen die ik tijdens mijn nieuwe levensjaar wil doen, vorig jaar 38 items, dit jaar 39, dus die moet ik ook nog allemaal inplannen. Gelukkig heb ik van het huidige lijstje lang niet alles daadwerkelijk gedaan, dus die dingen neem ik gewoon mee. En tot slot maak ik op de valreep nog allerlei goede voornemens, omdat ik hoop dat ik alles wat ik het afgelopen jaar had willen bereiken nog even snel wil doen. Ik ben dus nu op dieet, want 5 kilo afvallen is niet gelukt (maar het kan nog), ben als een dolle op zoek naar een restaurant waar ik nog niet heb gegeten om dat plan nog even af te kunnen vinken en ik maak ineens keurig mijn gezicht schoon voordat ik ga slapen. Want dat zou ik natuurlijk elke dag moeten doen, maar het overkomt me toch best vaak dat ik ’s ochtends onder de douche uit kom en constateer dat ik eruit zie als de zanger van Kiss, omdat de mascara van gisteren zich halverwege mijn wang bevindt. Vrouwen van mijn leeftijd zouden echt beter voor hun huid moeten zorgen dan ik doe, vermoed ik. En dat brengt me op het laatste onderdeel van de birthday countdown: ik ben pas echt jarig als T onderstaand filmpje op mijn Facebook heeft gezet. Al jaren vaste prik, en al jaren prachtig. Zo is het helemaal niet erg om weer een jaar ouder te zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.