Birthday countdown,  Lijstjes

De 10 van woensdag

Als onderdeel van de birthday countdown: de 10 hoogtepunten van mijn 39ste levensjaar. Van dieptepunten ga ik geen lijstje maken, dat is mij te somber. Maar de leuke dingen, die wil ik wel even op een rijtje zetten.

  1. M en ik vierden ons 15 jarig jubileum door in Amsterdam te slapen, in een verbouwde schuilkerk. Prachtige locatie natuurlijk, en het was een mooie avond.
  2. Op de verjaardag van Boudewijn de Groot (ik was mee als +1 van M) gaf ik Hennie Vrienten een hand. Oh, en een mevrouw kwam naar mij toe en zei: ‘Hoi, ik ben Elly, van Rikkert. Volgens mij ken ik jou.’ Volgens mij niet, Elly, maar toch leuk je te spreken.
  3. American Hustle in de bioscoop zien. Ik vond het echt een prachtfilm.
  4. De zo gunstig uitgepakte gemeenteraadsverkiezingen, en dan vooral de verkiezingsavond zelf. Wat een schitterend feest!
  5. Het feestje dat ik gaf ter gelegenheid van mijn installatie in de raad. Ontzettend leuk om zoveel mensen bij elkaar te hebben die het het vieren waard vonden dat ik me de komende 4 jaar namens D66 Leiden tegen het culturele leven mag aanbemoeien. En ik kreeg ook nog van N in samenwerking met een fijne slijter een mooie set flessen gin.
  6. Het diner bij C.E.O. Baas van het vlees ter gelegenheid van de verjaardag van B. De mooiste côte de boeuf die ik in tijden, misschien zelfs wel ooit, heb gegeten.
  7. De nieuwe CD van Elbow. Ik denk dat ik hem inmiddels wel 10000 keer gedraaid heb, en ik kan er geen genoeg van krijgen.
  8. Het dagje cultuur in Amsterdam met M. We gingen naar het Stedelijk Museum en naar Who’s Afraid of Virginia Woolf. En we hebben ook nog lekker gegeten. Gewoon, gezellig, omdat we allebei toevallig helemaal vrij waren op donderdag.
  9. Mijn eerste Blood & Sand. Dat is een cocktail en die past gewoon perfect bij mij. Ik wil er nog heel veel drinken.
  10. Het optreden bij Echt Gebeurd. Ik vond het geweldig dat ik op het podium in Toomler mijn verhaal mocht houden, en het ging ook heel goed. Dat smaakt naar meer, maar ja, dan moet ik wel eerst een verhaal schrijven. Wie weet welke inspiratie mij zal treffen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.