Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: gisteren heb ik op de valreep, en zelfs met 50% korting, een mooie eenheid kikkers en muizen kunnen kopen. Ja inderdaad, van die Sinterklaasdingen met die onduidelijke witte vulling. Zalig.

Horen: bij het optuigen van de Kerstboom de traditionele Kerst-cd. Hij heet ‘The best Christmas album in the world … ever’ en M en ik hebben hem 16 jaar geleden dronken in Den Haag gekocht. Alles staat erop, behalve dan dat Last Christmas niet de versie van Wham is, maar een hele rare synthesizer versie. Maar gelukkig heb ik nog wel een paar cd’s waar die versie wel op staat.

Ruiken: het laatste mini-flesje Molton Brown uit mijn 12 flesjes-set van vorig jaar is Orange Bergamot. Past wel in de decembersfeer, maar ook hier ga ik geen full-size van kopen. Dus al met al is het een typisch Susannah-experiment: ik koop 12 flesjes omdat ik van 1 van die flesjes ooit een tester heb gehad, maar aan het eind van het vergelijkend warenonderzoek concludeer ik dat ik alleen van die ene die ik toch al lekker vond meer zou willen. Dus ik had mezelf een boel moeite kunnen besparen en gewoon een grote fles Templetree kunnen kopen.

Zien: vanmiddag ben ik, omdat ik een tutorleerling heb die anders niet meer met me wil praten, naar The Hunger Games – Mockingjay deel 1 geweest. Nou ok, eigenlijk ook gewoon omdat ik hem heel graag wilde zien.

Voelen: ik heb last van de bizarre combinatie van moeheid en een opgefokt gevoel. Ik heb om mezelf een beetje te ontlasten wel even wat dingen niet gedaan die ik anders in mijn agenda weet te proppen, zodat ik donderdag niet naar yoga ben gegaan, wat me 4 uur zuivere werktijd opleverde. En dat had ik hard nodig.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.