Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: op Eerste Kerstdag at ik met M bij FG in Rotterdam, en dat was natuurlijk een enorme smaaksensatie. Ik heb voor het eerst in mijn leven kaviaar gegeten, en nog veel meer prachtige smaken. Op Tweede Kerstdag zette ik een jaren ’80 diner op tafel: cocktail van Hollandse garnalen, kaasfondue en advocaat met slagroom toe. Maar dan wel hele goeie advocaat, van Filliers, en de kaasfondue heb ik gemaakt in mijn nieuwe Crock-Pot. Leuk speeltje, gaan we meer van horen.

Horen: de Roadtrippin’ playlist van B in de auto naar Frankrijk. Sommige liedjes heel mooi, andere minder, andere niet. Maar dan moet je ook geen persoonlijke playlists van andere mensen luisteren – dan heb je ook de persoonlijke voorkeuren van andere mensen te accepteren.

Ruiken: ik heb French Leather toch maar gekocht. De eindejaarsbonus was iets ruimer dan ik gedacht had. En dan ga ik vanaf nu geen luchtjes meer kopen. Maar wel even systematisch met de luchtjes die ik heb aan de slag.

Zien: het uitzicht vanuit het huisje is prachtig, dus vooralsnog staar ik intensief uit het raam. Dat verveelt nog even niet.

Voelen: van al dat reizen is mijn slaappatroon ernstig verstoord, en daar ben ik dus echt heel erg moe van. Dus ik heb even een paar nachten slaap nodig.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.