Lijstjes,  Spullen,  Vakantie,  Voornemens

Het animatieprogramma

Ik zit hier dus in een prachtig huisje in de bergen, en ik moet constateren dat ik gewoon heel erg slecht ben in niets doen. Nou is dat op zich niet zo erg, want zo ben ik al best wel wat jaren, maar meestal dient de gelegenheid om niets te doen zich niet zo vaak aan, omdat er altijd wel iets is dat ik van mezelf of van iemand anders moet doen: werken, vergaderingen voorbereiden, volledige series kijken, toetsen nakijken, opruimen, plannen maken, dwangmatige lijstjes in Excel maken van belangrijke dingen als al mijn cosmetica, highscores maken in spelletjes op mijn telefoon. Dat soort dingen. Ik wil niet beweren dat alles wat ik doe belangrijk is, maar wel dat het nogal veel energie kost. Dus ik heb ook voor deze vakantie ontzettend veel spullen bij me, die ik heb gebundeld in een grote boodschappentas met een Engelse vlag erop (die specifieke tas is niet relevant natuurlijk, maar ik wilde even de sfeer schetsen). Zo kan ik ook hier, dat was het plan, aan mijn verschillende projectjes werken. Dat is het soort animatie waar ik blij van word: gewoon lekker friemelen en plannen maken. En daar dan natuurlijk over schrijven.

tasIk heb in die tas namelijk om te beginnen een opblaasbare yoga-bolster, twee groene yoga-blokken en een licht yoga-matje; allemaal superhandig als je Iyengar yoga doet en reist, wat op het moment in theorie voor mij opgaat, maar de yoga is een beetje in de versukkeling geraakt – het plan is om dat hier even een boost te geven. Bovendien heb ik op mijn iPad 12 ongelezen boeken en op mijn prachtige glanzende nieuwe Kobo H2O ereader die ik ook in bad kan laten vallen nog 6 andere boeken, en ik heb zelfs nog 2 boeken in hard-copy bij me. Op mijn iPad staat ook nog een mooi boek van de Self Help Hipster (een blog-crush van mij), met daarin allerlei opdrachten van dingen die ik nog in 2014 kan doen. Ik heb ook wat spullen bij me om aan mijn verschrikkelijk lelijke voeten te kunnen klussen (teenstretchers, die volgens mij tijdens de Spaanse Inquisitie voor het eerst gebruikt zijn, maar toen even een paar eeuwen niet omdat ze onmenselijk zijn, en een soort schuurmachine om de consequenties van mijn schoeisel weg te werken). Verder heb ik nog wat leuke werk-aan-jezelfwerkbladen mee, een opschrijfboekje, 3 vulpennen, allerlei maskertjes en crèmetjes en nagelvijlen. Ter ondersteuning van al die activiteiten zijn er nog buiten het gezamenlijke budget om gekochte vanille Nespresso-cupjes en twee soorten extreme hippie-thee. En mijn laptop. Wat ik niet bij me blijk te hebben is de oplader van mijn laptop, en met nog 47% batterij op dag 3 belooft het voor het schrijfdeel van deze vakantie niet veel goeds. Aan de andere kant: projectjes zat. Ik vermaak me wel.