Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: tijdens de terugweg gisteren heb ik echt een gigantische hoeveelheid rotzooi tot me weten te nemen: een croissant, een pain au chocolat, een zak colaflesjes, een deel van een zak M&Ms en een enorme hambo bij de Quick. B en ik reden bij mijn moeder langs, en die voerde ons soep (aardappel-prei), salade met kaki en bizarre mini paprikaatjes, Christmas cake en cheddar kaas. Ik heb de hele dag geen seconde honger gehad.

Horen: ik had zelf geen cd’s bij me op vakantie, maar J&P en J&D wel – dus ik heb nieuwe dingen (George Ezra, best leuk) en good old things (Orphans van Tom Waits en Automatic for the People van REM, allebei prachtig) gehoord.

Ruiken: ja, sorry, dit is dus even een beetje heel erg persoonlijk, maar door onverwachte noodzaak gedwongen moest ik tampons kopen in de Franse supermarkt, en die dingen zijn hier geparfumeerd. Wie parfumeert er in godsnaam tampons? En veel belangrijker nog, waarom?

Zien: ik heb echt ontzettend veel gelezen deze week, dus ik heb veel letters gezien. En samen met D, die een blessure aan de knie had en twee dagen niet op de latten ging, The Wolf of Wall Street. Fascinerend amoreel, maar minstens 30 minuten te lang.

Voelen: ik ben ontspannen. Geen toelichting nodig lijkt me. Morgen begint het allemaal weer, nu blijf ik nog even mellow.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.