Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Ik ben op een yoga-schrijfweekend geweest, in een klooster in Huissen, waarover morgen meer, maar een van de schrijfopdrachten was een zintuig-opdracht: schrijf 2 minuten per zintuig. En die deel ik nu met jullie. Mensen met een pinda-allergie: sterkte.

Proeven: Pinda’s. Oude kaas, komijnekaas, ham, salami, yoghurt. “We hebben met alle diëten rekening gehouden”, zei de man van de keuken triomfantelijk. Nee, lul, polenta in de soep is ook koolhydraten en de rest van de maaltijd ook. Jammer is dat. Ik heb de fijne tandpasta meegekregen. Lekker!

Horen: Ik hoor een pinda op de grond vallen. Iemand lacht op de achtergrond, ik kauw zelf op pinda’s en ik hoor nog iemand eten. Een ambulance. Mijn pen krast op papier. Er slaat iemand een bladzijde om. Mannen praten. De verwarming suist. Weer een bladzijde.

Ruiken: Laatste restje parfum (Luxor Oud), nog steeds pinda’s, groene thee. Andere shampoo dan anders. Teleurstellend weinig wierook voor een klooster. Dagcrème. Boekenlucht, stof en papier. Mijn handen stinken naar katholieke boeken.

Zien: De bibliotheek van het klooster. Pinda’s in een karafje. Borrelnootjes. Het doosje van een leesbril. Vrouw met iPad en suffe koptelefoon (idem fleecevest). Schoteltje met theezakje. Stoelen, boeken, heel veel boeken, tafels. Schrijvende man met biertje, lezende vrouw, lange gang.

Voelen: Ontspannen maar licht geïrriteerd op mensen van de cursus. Ligt niet aan hen, zo ben ik. Ik geniet van de stilte, al zou ik best wel even willen communiceren. Ik mis M. De poezen. Ik wil weten hoe het met Louis is. Ik heb spierpijn in mijn schouder van het schrijven.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.