Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik ben deze week naar 2 nieuwe restaurants geweest: woensdag naar Ballroom in Rotterdam, met B, en zaterdag naar South of Houston in Den Haag met M en N (andere N dan de gebruikelijke). Het eten was in Den Haag aanzienlijk beter (côte de boeuf in tegenstelling tot vegetarische falafel-balletjes), maar beide etablissementen hadden heerlijke gintonix, dus mij hoor je niet klagen.

Horen: de gespreksleider bij de training die ik zaterdag als D66-er kreeg hoorde zichzelf heel erg graag praten, en dan leek hij zelf ook nog zijn favoriete gespreksonderwerp te zijn. Jammer, want daar was hij niet voor. De deelnemers hadden veel interessantere dingen te melden.

Ruiken: bij het opruimen van de douchegels kwam ik een oude fles Kingdom van Alexander McQueen tegen. Wat was dat een goeie geur zeg, ik weet niet eens of het parfum nog te koop is, ik moet ergens nog wel een flesje hebben, maar dat is nergens te vinden. Voorlopig ben ik aangewezen op de douchegel.

Zien: weer een film, Birdman, met L. En zaterdag theater: Blauwdruk voor een nog beter leven in de Koninklijke Schouwburg. Allebei heel bijzonder, en deels onverwacht thematisch verwant.

Voelen: vrijdag heb ik mezelf getrakteerd op een massage. Een deep tissue massage van een uur lang, en het was fantastisch. Ik was gelijk een stuk meer ontspannen, maar ik vond het ook ontluisterend, want ik was me er niet van bewust hoe vast zo’n beetje al mijn spieren zitten. Zelfs in mijn schenen. Dus ik moet vaker zo’n massage hebben, maar ik moet ook meer ontspannen, denk ik, want dit gaat niet goed. Ik ben een soort ingedrukte springveer.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.