Lijstjes

De 10 van woensdag

Sinds mijn depri-bijdrage van maandag sta ik bij een paar vrienden op suicide watch. Nou ja, dat is misschien wat overdreven, maar wel op burn-out watch. En dat is wat mij betreft ook misschien wat overdreven. Maar om die mensen gerust te stellen: 10 dingen die ik sinds maandag heb gedaan om me minder overspoeld te voelen.

  1. De toestand over de toets van 4V met 4V opgelost. Ik had gelijk. Natuurlijk. De toets is pas volgende week. Als ik die dingen nou ook in mijn agenda’s zet, kan ik dit soort shit gelijk de wereld uit helpen.
  2. De floordrobe opgeruimd. Alles zit weer in de kast, inclusief de jurk die niet past. Want hij zal passen. Zie hieronder.
  3. De teleurstelling over het niet doorgaan van het bezoek aan de Sergio Herman-film met M omgezet in het plannen van een nog cooler bezoek aan de Sergio Herman-film met M. Als nu Lantaren-Venster even meewerkt, dan zit het goed.
  4. Mijn bureau opgeruimd. Stapels gemaakt. Ik hoef hierna per keer maar een stapel aan te pakken, en dan is het te overzien.
  5. De datumprikkers voor het bezoek aan het RMO met de mensen van de oudercursus bekeken, 2 data geprikt en een nieuwe datumprikker gemaakt voor aanmeldingen. Zag ik enorm tegenop, viel allemaal erg mee, qua inspanning.
  6. Voor de lunch van gisteren en vandaag een mooie bak quinoa-salade met tomaat, komkommer, paprika en feta gemaakt, zodat ik geen rotzooi eet voor de lunch. Ontbeten met havermout en fruit. Geen tussendoortjes.
  7. Een boel voortgang gemaakt met het invullen van de agenda’s en het sorteren van de mail. Ik heb de komende weken bijna in beeld – het is passen en meten, maar het gaat lukken.
  8. Genoeg geslapen. Gewoon voordat Pauw begint al gaan tandenpoetsen, dan drink ik misschien nog een glaasje water, maar dan ga ik naar bed. En dan slaap ik dus 6,5 uur, wat al een boel meer is dan anders.
  9. Stappen ondernomen voor het wisselen van sportschool, omdat ik voor yoga naar de yoga-school ga, en voor fitness is het gewoon te ver fietsen om gemotiveerd te blijven. Er is een mooie nieuwe sportschool geopend in de buurt van mijn huis, en die ga ik testen.
  10. Onderzoek gedaan naar een soort personal fitness – lifestyle coaching – afvallen plan, waar ik in de mei-vakantie mee wil beginnen. Duurt zes maanden, en ik heb er goede hoop op dat me dat met een boel issues zal helpen.