Gezeur,  Huis,  Kleren,  Stress

Overspoeld

Vandaag hoef ik niet zoveel te doen. Ik heb drie afspraken buiten de deur, alledrie gesprekken, waarvan ik er al een achter de rug heb, en vanavond heb ik fractievergadering. Verder hoef ik alleen maar de mail te doen, mijn agenda’s in te vullen en de enorme teringzooi die ik zowel boven als beneden heb aangericht op te ruimen. Dat valt dus allemaal heel erg mee – meestal heb ik het veel drukker op maandag. Maar ik krijg niks uit mijn handen. Althans, ik heb een deel van de bank opgeruimd en ik ben in een auto gestapt die mij naar de eerste afspraak (waar ik aantekeningen heb gemaakt als de nerd die ik ben, maar dat was op de automatische piloot) en weer naar huis heeft vervoerd, maar daar blijft het bij. Ik heb de deur open gedaan voor DHL, die me mijn flauwekulletjes-visitekaartjes heeft gebracht, die echt supermooi zijn, behalve dat de achterkant ondersteboven op de voorkant staat. Nadat ik daar een disproportioneel half uur om heb gehuild, heb ik binnen 10 minuten geregeld dat ik nieuwe krijg, die wel kloppen, en ik hoefde van die aardige Nick van moo.com niet eens te betalen. Dus eigenlijk is er niks aan de hand.

visitekaartjesMaar dat is er natuurlijk wel. Het wordt me gewoon allemaal te veel. Ik wil niet in mijn mail kijken, want die staat vol met mensen die wat van me willen. Ik wil niet in correspondentie met de leerlingen van 4V die hun zaken even slecht bij houden als ik, zodat niemand weet wanneer hun SO is. Ik wil niet die enorme floordrobe die ik heb aangericht opruimen, want dan word ik geconfronteerd met het feit dat ik een jurk die ik een jaar geleden nog vrolijk aantrok van de week met geen mogelijkheid meer dicht kreeg. Ik wil mijn bureau niet opruimen, want daar ligt yoga-huiswerk dat ik moet maken. Ik wil mijn agenda’s niet invullen, want dan is het echt. En ik heb al helemaal geen zin in al die echte dingen die ik deze week moet doen. Ik voel me overspoeld, en ik heb zin om me te verstoppen, en dan pas weer boven water te komen als de kaboutertjes alles voor me gedaan hebben. Want ik wil wel een georganiseerd leven leiden, met een goed ontbijt, een gezonde lunch, een uitgebalanceerde avondmaaltijd en niet duizenden tussendoortjes, en ik wil al mijn afspraken nakomen, en ik wil dat mijn kleren in mijn kast liggen. Ik wil er alleen niks voor doen. Maar ja, ik schijn volwassen te zijn. En overspoeld of niet, dan moet je wel. Jammer is dat.