Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb een nieuw lunchzaakje ontdekt in de buurt van de yoga-school, want na anderhalf jaar hetzelfde iets tuttige zaakje met op zich prima soep en de fallback-optie Bagels & Beans was ik wel toe aan iets anders. Gisteren linzensalade met tonijn en tomaatjes, vandaag groentencurry. Lekker!

Horen: vandaag had ik een 4 uur durende lezing over yoga filosofie, en daar hoorde ik de volgende reactie op de bewering van een medestudente dat iemand die in het openbaar goede dingen doet, daarmee een beter mens is: ‘You can be a good person on the outside, but in front of your cat you can do all kinds of things.’ Ware woorden.

Ruiken: de lente hangt nu echt in de lucht, en dat ruik je. Al is het alleen al aan de zweetlucht van iedereen die in de prille lentezon door zijn deo heen is gebroken.

Zien: tijdens de lezing zat ik recht tegenover iemand die een banaan helemaal pelde, de schil weggooide, en toen die naakte banaan ging zitten opeten. Ik zie nog liever een horrorfilm.

Voelen: lichte teleurstelling. Ik zou vrijdag met M naar de film gaan en Vietnamees gaan eten, maar hij leek even zijn voet te hebben gebroken, en toen werd dat plan dus afgeblazen. De voet is niet gebroken, maar wel buitenproportioneel opgezwollen, dus dat is op zich zieliger dan dat ik niet naar de film kon, maar toch.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.