Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: gisteren heb ik bij Hamburg in Rotterdam een Bloody Wild gegeten: een wildburger met bloedworst en appel. Heerlijk. M had een Triple Cheeseburger, die er ook tamelijk indrukwekkend uit zag.

Horen: ik ben wat playlists op Spotify aan het ontdekken, want dan hoef ik niet te verzinnen wat ik wil horen ’s ochtends vroeg. Sinds donderdag heb ik Bills van Lunchmoney Lewis in mijn hoofd, want die zat in zo’n playlist. Best een vrolijk muziekje om de BTW-aangifte bij te doen, weet ik sinds kort.

Ruiken: omdat de zon schijnt en omdat ik in mijn Koop een koe-pakket een mooi stuk côte de boeuf had heb ik de Big Green Egg aangestoken. Dus ik ruik barbecue – en de buren ook. Jammer jongens, maar wen er maar aan.

Zien: het was gisteren een behoorlijke dans-dag: M en ik bezochten de tentoonstelling ‘La la la human steps’ in Boijmans, zagen daar op de tentoonstelling een dansvoorstellinkje, woonden vervolgens een interview bij van Sjarel Ex met choreograaf Edouard Lock, en ’s avonds gingen we naar Songs for Drella van het Scapinoballet in de Rotterdamse schouwburg. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder dans heb gezien, behalve misschien een keer de Notenkraker, en ik vond het eigenlijk best leuk. Misschien vaker doen.

Voelen: ik heb een heerlijk ontspannen dag gehad vandaag: uitslapen, lezen, friemelen in de keuken, opruimen (waarover morgen meer), rustig koken en straks nog in bad. En wat extra leuk is: ik heb ook een fijne week voor de boeg. Dus mij hoor je niet klagen.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.