Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: vandaag is de Big Green Egg Member Day, een enorme manifestatie op een landgoed, waar alle Big Green Egg vrienden bij elkaar komen om indruk op elkaar te maken met hun skills. Ik ga daar graag heen, maar dit jaar niet, want ik heb een te grote achterstand met werken. Dus ik heb niet allerlei lekkere hapjes geproefd vandaag. Dan moet ik maar extra lekker koken straks.

Horen: gisteren heb ik samen met M zitten Wiki-surfen over het lied ‘Je veux de l’amour’ van Raymond van het Groenewoud, zodat ik nu weet dat het een cover is van een lied van de Canadese zanger Robert Charlebois, dat ook ‘Je veux de l’amour’ heet, maar dan integraal in het Frans is. We hebben allerlei versies geluisterd, en ik vond ze allemaal leuk.

Ruiken: soms sla ik op zondag de douche weleens over (niet oordelen, mensen, alleen als ik echt geen programma heb), maar vanavond moet ik de deur uit, dus ik kom net onder de douche vandaan, alwaar ik me met mijn nieuwe Kneipp lavendel schuim heb gewassen. Dus nu ruik ik naar oma’s.

Zien: vorige week is het nieuwe seizoen van Orange is the new black op Netflix uitgekomen, maar ik loop 2 seizoenen achter, dus ik ben nu seizoen 1 aan het kijken. En ik probeer nog wat films voor mijn lijstje te scoren. Allemaal door middel van onze toffe nieuwe televisie.

Voelen: dit zijn geen fijne tijden voor een docent – alleen maar nakijken en toetsen maken, die je vervolgens weer moet nakijken. En dan moet je erover vergaderen. Het is aftellen tot 10 juli wat mij betreft – en dan heb ik er ook nog een paar monstervergaderingen van de raad opzitten, dus de vakantie heb ik dan wel verdiend. Vind ik. En wie daar anders over denkt, mag hier langs komen. Voor een schop voor zijn reet.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.