Lijstjes,  Observaties

De 10 van woensdag

Het was jullie misschien al opgevallen, maar de zon schijnt. Ik wil daar graag 10 dingen over kwijt.

  1. Als je de hele winter, lente en niet-zomer hebt geklaagd over kou en regen, mag je nu niet klagen omdat je het warm hebt.
  2. Ik wil je tepels niet zien. Ja, het is warm, ja, je hebt een gave boot waarmee je door de Leidse binnenstad vaart, maar nee, je tepels zijn niet mooi genoeg voor de openbare ruimte. Trek even een shirt aan.
  3. En als je toch naar huis gaat om even een shirt te halen, zet dan die muziekinstallatie gelijk weer binnen. Waarom moeten wij je soundtrack van Hollandse hits volgen?
  4. Ik vind teenslippers nog steeds vreselijk lelijk. Ik had gehoopt dat ik na een jaar milder zou zijn, maar helaas. Mannentenen in Birkenstocks vind ik nog net iets afgrijselijker dan vrouwentenen in Birkenstocks, maar het ontloopt elkaar niet veel.
  5. Je krijgt het niet minder warm door de hele tijd te vertellen dat je het warm hebt. Sterker nog, als je er zo druk mee bezig bent, krijg je het er alleen maar warmer van.
  6. We zijn gezegend dat we in een land wonen waar prima water uit de kraan komt. Spa Blauw is nergens voor nodig, en als ik al die plastic flesjes zie liggen word ik een beetje verdrietig van binnen.
  7. Het is helemaal niet zo raar om je regelmatig in te smeren. Je hebt de hele winter, lente en niet-zomer een trui aan gehad, je huid is hier niet klaar voor.
  8. Mensen die met dit weer naar de gym gaan zijn of heel stoer of heel dom. Ik ben er nog niet uit welk van beide ik ben.
  9. Je auto is waarschijnlijk loeiend heet – grijp de gelegenheid aan om lekker met de fiets te gaan. Is nog goed voor je ook.
  10. Op dagen als dit is WIFI een zegen. Lekker met de laptop in de tuin of op het terras, en dan komt de inspiratie vanzelf. Bij mij althans wel.