Gezeur,  Neuroses,  Vakantie

Vakantiestress

Afgelopen zondag was het weer zo ver: waar ik al maanden toe leef naar de zomervakantie, omdat ik eindelijk een tijdje niets kon doen en kon ontspannen zonder dat iemand iets van me nodig had, beving mij opeens de gedachte dat ik al 2 weken van de vakantie had verkwist, zonder ook maar iets te presteren, en dat ik nog maar 4 weken te gaan had, waarin ik nog allerlei dingen moest doen. Nou is dat eerste niet geheel waar, want ik heb natuurlijk voor mezelf de verjaardag van de eeuw georganiseerd, ik heb in 2 restaurants met Michelin-sterren gegeten, ik heb flink gesport en geyogad, en ik heb met een leenauto een grote hoeveelheid zooi naar het stort gereden, maar goed, als ik opgefokt raak van mijn eigen leven, en dat gebeurt nog weleens, ben ik niet echt voor rede vatbaar. Want het is wel zo dat ik nog allerlei dingen moet doen; en trouwens, er zijn ook nog allerlei dingen die ik wil doen. Zo wil ik graag alle inboxen van al mijn mailaccounts leeg hebben voordat ik weer aan de slag ga, maar als dat niet gebeurt, is er niemand die het weet (behalve de NSA, maar die weten alles), en ik ben de enige die daadwerkelijk bijhoudt of ik wel op schema lig voor het boek per week gemiddeld in 2015 (ik lig er 1 achter), dus op zich is er daar weinig druk.

CadzandMaar de dingen die ik moet doen, worden steeds urgenter. Die hebben voor een groot deel met school te maken: ik heb volgend jaar een examenklas, wat concreet betekent dat ik me door een grote hoeveelheid nieuwe stof heen moet ploegen om daar goed voorbereid voor te zijn. Het is ook mijn ambitie om dat nou echt een keer goed aan te pakken, inclusief allerlei kekke powerpoints, zodat mijn klas prachtige resultaten haalt. Niet dat ze dat in het verleden, zonder powerpoints, niet hebben gedaan, maar daar gaat het nu niet om; een beetje ambitie mag ook wel weer eens. Bovendien mag ik aan de 4de klas Kunstgeschiedenis Griekenland geven en aan de 5de klas Kunstgeschiedenis Rome, en ik vermoed dat ik een module van 6 tot 8 lessen niet kan vullen met ‘dit is een tempel’ en ‘dit is een zuil’, dus ik moet daar nog veel aan doen. En tot slot wil ik echt heel graag de recepten voor de app afhebben, want M corrigeert ze, en die gaat in september ook weer werken, en ik ben er zelf ontzettend klaar mee. Dus mijn inner-nazi is alweer heel erg boos op me, omdat ik 2 weken vakantie verklooid heb, en ik ben deze week flink aan de slag gegaan. Met resultaat: een halve niet heel kekke powerpoint, maar hij doet het, 5 van de nog te schrijven 16 recepten voor de app, 4 uur werk aan de tempels, en M en ik hebben allerlei prehistorische voedingsmiddelen uit de keukenkastjes verwijderd. Als het nog even zo doorgaat heb ik straks een vakantie nodig om te herstellen van de vakantie…