Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: het was een culinaire week: donderdag at ik met M en zijn ouders bij Central Park in Voorburg (lekker, maar achteraf was het beter geweest om niet 2, maar 3 gerechten te nemen, want ik had nog best wel trek), vrijdag at ik met B bij CEO Baas van het vlees in Rotterdam (teleurstellend, want we hadden de côte de boeuf rood besteld en kregen hem medium, en ik ga ook geen vlees terugsturen, dus dat was een bummer) en gisteren met M, F en A fruits de mer bij Hotel New York – altijd lekker.

Horen: terwijl ik dit tik luister ik naar naar Studio Sport Eredivisie. Fijn dat dat weer begonnen is – het is eigenlijk pas zondag als er voetbal op de televisie is. Ik hoeft er niet per se naar te kijken, luisteren is voor mij genoeg.

Ruiken: de buren zijn aan het barbecueën, dus zij doen ons nu aan wat wij hen al weken aandoen. Ik geloof dat de Postcodeloterij hier in de buurt 1803 barbecues heeft uitgedeeld – de geur van houtskool en verschroeiende kip zal hier al snel standaard worden, vrees ik.

Zien: als ik om me heen kijk, zie ik voor het eerst in tijden niet een enorme berg zooi op de werktafel. Dat komt doordat ik net in een recordtempo heb opgeruimd, 20 minuten voor de tafel en 20 minuten voor de bank, en het ziet er allemaal veel gezelliger uit. Morgen verder met opruimen, maar het is nu al een stuk beter.

Voelen: ik heb nog maar 2 weken vakantie en ik heb echt te weinig gedaan. Dus nu ben ik boos op mezelf. Want zo gaat dat bij mij.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.