Chocolade,  Culinair,  Dieet,  Eten,  Post

Leuke post

Ik ontvang graag post. In de praktijk is mijn post vaak een beetje teleurstellend: Sligro-folders, blauwe enveloppen van de vrienden van de Belastingdienst, reclame van een of ander onduidelijk bedrijf (ik kan me niet herinneren dat ik me hiervoor heb aangemeld, maar het is makkelijker om het gewoon rechtstreeks in de oudpapierbak te lazeren dan te achterhalen hoe ik me voor die mailing kan afmelden) en heel soms een kaart van mijn vader, die in Frankrijk woont en zo old school mogelijk pleegt te communiceren. Maar verder valt er niet zoveel op de mat, waarschijnlijk ook omdat ik zelf nooit iets stuur, ondanks allerlei mooie plannen in die richting. Ik kreeg een keer een kaart van S, die in het kader van haar Happiness-project mensen post wilde sturen, en daar was ik als een kind zo blij mee. Gelukkig zijn er ook manieren om te zorgen dat ik post krijg: me aanmelden voor abonnementen of gewoon dingen bestellen, en dan bedoel ik niet schoenen bij Zalando (dat doe ik ook, maar dat voelt niet als post), maar pakketten van de een of andere soort. Er is tegenwoordig nogal wat mogelijk aan abonnementen op lekkere dingen. Ik dacht dat voor mij beter zou werken dan een abonnement op een tijdschrift (ik heb nog anderhalve jaargang Flow ongelezen hier liggen – ik ben kennelijk nog minder een Flow-meisje dan ik dacht), dus ik heb me eens even verdiept in de mogelijkheden.

post1Het begon met een aanmelding voor een wekelijkse zending bij Bites we love, en in eerste instantie beviel dat ook goed. Je krijgt een doosje met 4 kleine zakjes met nootjes, of gedroogd fruit, of dingen met chocola erop, allemaal rond de 50 gram en ergens tussen de 170 en de 300 calorieën. Via de website kan je aangeven of er dingen zijn die je niet wilt (dus ik kon een dikke vette NEE op rozijnen plakken), en die krijg je dan ook niet. Sommige zakjes vond ik lekkerder dan andere, maar dat was juist handig, want dan kan je weer op de site door middel van een sterrensysteem aangeven of je die vaker zou willen krijgen. Een mooie opzet, en de mensen die bij Bites we love werken communiceren ook heel prettig. Volgens mij is Bites we love een zusje van Food we love, maar daar heb ik nooit iets besteld. Kan nog. In elk geval vond ik het altijd leuk om de bites te ontvangen, en ik vond het ook leuk om ze op te eten, tot ik serieus calorieën ging tellen. Toen kwam de klad erin, niet in het ontvangen, want de leuke zakjes bleven maar komen, maar in het opeten. En dat vond ik jammer, dus ik heb het abonnement stopgezet. Ik vind het echter wel een aanrader, en als ik ooit weer tussen de 170 en 300 calorieën beschikbaar heb, ga ik me gelijk weer aanmelden. Voor wie het wil proberen heb ik een kortingscode*: BWL-cc969c6e1.

post2Omdat ik niet alleen calorieën tel, maar ook macro’s (superprofi van me, al zeg ik het zelf), weet ik dat er soms dagen zijn waarop ik calorieën over heb, en die moet ik dan uit koolhydraten en vetten halen. En nou weet ik heel goed waar die inzitten: chocola. Dus toen ik op Facebook een advertentie zag van Chocotasting was ik gelijk verkocht: voor een bescheiden bedrag ontvang je een keer per maand 3 repen chocolade in de bus, met daarbij een begeleidend schrijven over wat je allemaal mag gaan proeven. Ik heb inmiddels 2 zendingen mogen ontvangen; een die bestond uit pure chocolade met rozemarijn, witte met klaproos en melk met jellied strawberry, en een die bestond uit 3 repen uit Madagaskar. Het probleem dat ik met Bites we love had begint zich nu ook hier aan te dienen, want ik had de chocolade van de eerste zending nog niet allemaal geproefd, of de tweede was er al, maar gelukkig blijft het nog wel even goed, en in het ergste geval geef ik het gewoon weg – je maakt altijd wel iemand blij met goeie chocola. Ik denk dat ik dit abonnement nog even aanhoud, want ook ik word best blij van de wetenschap dat ik een mooie stash achter de hand heb.

post3In februari heb ik een pakket rundvlees besteld bij Koop een koe. Hierbij is de opzet iets anders dan bij de nootjes- en chocoladeabonnementen, want het is geen abonnement: je tekent in op een pakket dat uit een bepaalde koe komt, en als er voldoende pakketten verkocht zijn, wordt de koe geslacht en krijg je je pakket. En daarbij wordt heel prettig gecommuniceerd: je krijgt te horen wanneer je koe bijna verkocht is, wanneer ze volledig verkocht is, dat ze op weg is naar de slachter, dat ze daar aangekomen is, dat ze geslacht is en dat ze weer op weg is naar de slager. Als je pakket verzonden is krijg je een tamelijk specifieke aanduiding van hoe laat het bezorgd gaat worden (in mijn geval 17.04, met een marge van 30 minuten – daar zou PostNL nog wat van kunnen leren**), en dan komt er een grote doos met allerlei verschillende stukken vlees: rosbief, biefstuk, worst, gehakt, côte de boeuf, hamburgers, noem maar op. Alles is apart verpakt, dus je kan gemakkelijk invriezen en ontdooien. Er zit voor 2 personen voor 28 maaltijden vlees in het pakket, en dat is ook zo, maar niet als je echt een flinke vleeseter bent (zoals M, maar omdat ik toch maar 130 gram vlees eet, komt het toch goed uit) – dan is het misschien een beetje krap. Aan de andere kant: het is wel heel goed vlees, met een behoorlijk krachtige smaak, dus in dat opzicht kom je zeker wel aan je trekken. Het enige probleem is dat we vaak vergeten om vlees uit de diepvries te leggen, en dan hebben we dus geen stukje koe, maar onze gebrekkige planning is natuurlijk niet de schuld van Koop een koe. Ze hebben ook varkens (dat heet dan Koop een varken), en dat zal ons volgende bestelproject worden. Want er moet post blijven komen, zeker lekkere post!

post4* Ik krijg niks voor deze reclame. Althans, als iemand bestelt krijg ik geloof ik ook korting, maar ik heb mijn abonnement stopgezet, dus ik zal er geen gebruik van maken. Laat je daar vooral niet door weerhouden, want nootjes op de mat zijn superfijn.

** ‘Uw pakket wordt bezorgd tussen 08.00 en 18.00’ – mensen, dat is toch niet van deze tijd? Als ik de hele dag thuis kon zitten om een pakket in ontvangst te nemen, kon ik ook wel naar de stad om die dingen te kopen in plaats van ze via internet te bestellen. Ik ben zo blij dat ik het tegenwoordig gewoon bij de Jumbo kan laten bezorgen en dan op een moment dat het mij schikt kan ophalen.