101 liedjes,  40 dingen,  Lijstjes,  Muziek

De 10 van woensdag

Op het lijstje van 40 dingen die ik wil doen voordat ik 41 word staat als item nummer 19 ‘Een playlist maken met mijn 101 favoriete liedjes’. Dat zou ik natuurlijk kunnen doen door gewoon 101 liedjes in een playlist te pleuren, maar dat is veel te gemakkelijk voor mij – ik moet daar natuurlijk allerlei regels aan koppelen. Hierbij dus de 10 voorwaarden waaraan de liedjes in mijn top 101 moeten voldoen.

  1. Niet meer dan 3 nummers per artiest/band.
  2. Voor 5 artiesten/bands mag ik een uitzondering op regel 1 claimen en 5 nummers kiezen.
  3. Er moeten minimaal 20 nummers van vrouwelijke artiesten in de lijst staan. Voor iemand die het liefst luistert naar oude mannen wordt dat best een uitdaging.
  4. Mijn voorkeur wordt per tiental uitgedrukt, maar binnen een tiental is geen hiërarchie. Ik vind de nummers 1-10 dus beter dan de nummers 11-20, maar nummer 3 is niet per se beter dan nummer 8.
  5. Uit ieder decennium waarin ik geleefd heb moeten minimaal 10 nummers opgenomen worden. Dus ook uit de jaren ’00 en 10. Ik wens mezelf sterkte.
  6. Er moeten minimaal 10 Nederlandstalige nummers in de lijst staan.
  7. Ik mag 10 guilty pleasures in de lijst opnemen, maar die moeten als zodanig gemarkeerd zijn, zodat mensen niet denken dat ik slechte smaak heb. ‘Tell Laura I love her’ is gewoon van een ander kaliber dan ‘It’s not me, babe’. Ik laat even in het midden welk van beide de guilty pleasure is.
  8. Er moeten minimaal 5 nummers in de lijst die in een andere taal dan Nederlands of Engels zijn opgenomen.
  9. Samenwerkingsprojecten van artiesten die vallen onder regel 1 of 2 tellen niet voor het totaal van de nummers per artiest/band.
  10. Het is MIJN lijst. Dus als ik ‘Hotel California’ niet in de lijst opneem, dan mag dat. Want het is mijn lijst. En ‘Hotel California’ is overschat.