Gezeur

Regen

Ik heb niks tegen regen, sterker nog: meestal vind ik het eigenlijk wel gezellig. Ik werk doorgaans aan een tafel die onder een dakraam staat, en de regen klettert daar gezellig op, dus dan is het fijn om binnen te zijn terwijl het buiten regent. En als ik naar buiten moet heb ik een aantal vrolijke paraplu’s: eentje met flamingo’s en eentje met grote bloemen, waardoor ik het op zich ook geen probleem vind om buiten te lopen. Binnenkort gaan M en ik op een Oestour, dus ik overweeg nu de aanschaf van een regenjas (ik doe namelijk niks zonder eerst te winkelen) en kaplaarzen, maar dat moeten natuurlijk wel precies de goeie regenjas en kaplaarzen zijn, temeer daar ik dan nog veel meer door de regen kan lopen dan ik nu al doe. Op Pinterest heb ik een prikbord gemaakt met allemaal sfeervolle plaatjes van regenbuien, want het is namelijk wel een extreem fotogeniek weergenre. Ik spreek welgeteld 1 aardig woordje IJslands, namelijk ‘hoppípolla’, de titel van een nummer van Sigur Rós. Het betekent ‘in plassen springen’, iets wat ik vroeger heel leuk vond om te doen, maar waar ik nu natuurlijk veel te sophisticated voor ben (maar alles gaat veranderen als ik kaplaarzen heb). Dus op zich zou ik mezelf als een behoorlijke regenfan beschrijven.

plassenMaar van de regen die nu de hele godganse dag uit de lucht pleurt word ik eerlijk gezegd een beetje mismoedig. Mijn haar kroest alle kanten op, ik vergeet steeds mijn paraplu, ik heb dus geen regenjas (of althans, de regenjas die ik heb, een collector’s item Viktor & Rolf voor H&M van jaren geleden, heeft geen capuchon – ik snap dat je voor design weleens wat offers moet maken, maar dit is toch een beetje een huis zonder dak), elke keer als ik naar buiten ga als de zon schijnt begint het binnen 4 minuten te hozen, en ik ben mentaal gewoon nog niet klaar voor de herfst. Ik wil namelijk nog een paar keer met de fiets naar school, op een terrasje zitten, lekker vlees grillen op de BGE*, ergens aankomen met haar dat net zo goed zat als voordat ik vertrok en naar de schuur kunnen lopen voor een zak chips (low-cal protein chips, mensen, het dieet heeft met het weer niks te maken) zonder dat ik me gelijk weer hoef om te kleden. Ik wil het ook nog niet koud hebben, want ik mag van mezelf nog geen maillot aan, dus het moet gewoon even afgelopen zijn met die pre-herfst. Nog een paar weken nazomeren, dat heb ik nodig. Dan heb ik alle tijd om een regenjas en kaplaarzen te regelen, en dan horen jullie me nergens over.

* Ja, dat kan ook in de regen, dat weet ik, maar daar heb ik dus geen zin an.