Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: omdat ik nogal veel in de bioscoop zit, heb ik elke dag wel een verantwoord snackje mee. Mijn favoriet is Proper Corn, maar er is in de light chips-wereld ook nog best wel wat te beleven – de producten van Marks & Spencer zijn erg lekker. En vandaag kocht ik Cola Zero Vanille. Teleurstellend, maar een welkome afwisseling op de gewone Cola Zero, die ik doorlopend drink.

Horen: ik heb de nieuwe Guy Garvey onafgebroken op repeat, want ik ben me aan het voorbereiden op het concert eind november. Van zo vaak luisteren krijg ik gelukkig alleen maar meer zin in het concertbezoek!

Ruiken: ik zit naast mijn sporttas, die open staat, en ik constateer dat de inhoud ervan nodig gewassen moet worden. Ik denk dat ik die spullen morgen nog een keer aantrek naar de gym, maar dan is het echt klaar. Wat een vieze lucht.

Zien: heel veel films, want het is dus filmfestival, en ik ben begonnen met Nashville kijken op Netflix. Ik denk niet dat het een blijvertje is in mijn serie-collectie, maar het eerste seizoen moet toch wel lukken.

Voelen: donderdag mocht ik met een bus vol vluchtelingen naar de bioscoop (ze mochten gratis Jurassic World zien van het filmfestival, met Arabische ondertitels), en ik vond het een ontroerende bijeenkomst. Niet de film, maar wel het enthousiasme van de vluchtelingen, de vrijgevigheid van de bioscoop (frisdrank, chips en plastic dino’s voor de kinderen) en de hoeveelheid vrijwilligers die waren gekomen om de mensen te begeleiden. Op zo’n moment ben ik echt trots op de stad.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.