Lijstjes,  Voornemens

De 10 van woensdag

Volgens mij ben ik helemaal vergeten in de loop van het jaar een update te geven van mijn goede voornemens van 2015. En dat is jammer, want het is dit jaar best goed gegaan. Op zich heb ik voldoende lijstjes met voornemens gemaakt waar ik wel updates van heb gegeven, maar nu dan toch: de afronding van de voornemens van 2015.

  1. Beter voor mezelf zorgen. Dat betekent meer slapen, genoeg water drinken, geen troep eten, voldoende bewegen en niet teveel zuipen. – Ik zeg: gedaan. Ik heb hier en daar wel teveel gezopen, maar niet structureel. Bewegen, water drinken en geen troep eten is allemaal volgens plan verlopen. Alleen dat slapen niet.
  2. 10 kilo afvallen – dat is een andere 10 kilo dan de 9 die ik in 2014 kwijt wilde. Bij mijn nieuwjaarsweging bleek ik 5,2 kilo meer te wegen dan vorig jaar op dezelfde datum, en die moeten eraf, en nog 4,8 dus. Dan ben ik nog steeds 5 kilo zwaarder dan ik zou willen, maar misschien wordt het tijd om dat gewoon te accepteren. – Is gelukt, en daar nog een kilo of 8 bij, dus ik ben zeer tevreden.
  3. 52 boeken lezen. – Gelukt. Ik ben na boek 52 begonnen aan een Frans boek, en dat heb ik nog lang niet uit, dus voor 2016 zal het spannend worden, maar dat zien we dan wel.
  4. Beter voor het huis zorgen. Dat betekent achter mijn kont aan opruimen, spullen in de vaatwasser zetten, hier en daar ergens een doekje overheen halen, en serieus aan de slag gaan met het aanschaffen van een nieuwe bank, want na 20 jaar trouwe dienst vallen er gaten in. – Nope. Ik blijf maar rotzooi maken, en we hebben geen nieuwe bank.
  5. Serieus aan de slag gaan voor de yoga-opleiding. Huiswerk maken, naar lessen en dan ook echt mijn best doen, thuis oefenen en boeken lezen. Want ik wil die opleiding gewoon afronden, maar dat gaat niet vanzelf. – Ja en nee, ik ben nu bezig met een filosofie-cursus, en ik heb het tweede jaar gehaald, maar ik loop aan de andere kant vet achter in het volgen van lessen. In 2016 moet dat beter.
  6. Geen make-up, zeep, haarspul, nagellak, doucheschuim, of parfum kopen tenzij het op is. Helemaal op. – Ik heb wel veel minder gekocht, maar niet helemaal niets. Ik ga nog even verder met het verminderde aanschafbeleid.
  7. Regelmatig met mijn museumjaarkaart en mijn Cineville-pas wapperen. Het is me erg bevallen, al die cultuur in 2014, en dat zou ik graag voortzetten. – Gelukt. Zeker.
  8. Het ‘Te lui voor Marktplaats’-project weer opstarten en de spullen die ik al aan mensen heb toegezegd daadwerkelijk bij de mensen krijgen. – Mislukt. Moet nog. En snel een beetje.
  9. De Singelloop doen. Dat is een rondje om de Leidse singel, en ik heb elk jaar de smoes dat ik niet mee kan doen omdat ik dan in Rome ben, maar dit jaar interfereert de Singelloop niet met de Romereis, dus niets let me. Behalve mijn lousy conditie, maar daar kunnen we wat aan doen. Schijnt. – Mislukt. Ik weet niet meer waarom, maar het is niet gelukt. In 2016 gaat het ook niet, want dan ben ik in Rome.
  10. De spooons-app afmaken en een heel eind komen met de ontwikkeling van de Android-versie ervan. Ik wil een nieuw project. En dan moeten oude projecten eerst af. – Mislukt. Maar dat gaat op korte termijn echt wel gebeuren, althans het afronden van de app. De Android-versie mag B regelen, want ik wil aan mijn nieuwe project beginnen.