Lijstjes,  Museum

De 10 van woensdag

Ik wil weer naar een museum. Of eigenlijk wil ik naar een heleboel musea, want ik vind het altijd leuk in musea. Er waren tijden dat een museum een goeie plek was om even een paar uur in een rustige omgeving te zijn, maar dat is tegenwoordig wel anders, want niemand houdt nog zijn smoel in een museum, en dat zal ik moeten accepteren. Het is rustiger in de bioscoop, want dan komt het geluid maar uit een hoek. Maar goed, mijn hypersensitiviteit is nu niet datgene waar ik een lijstje van wil maken; dit zijn de 10 tentoonstellingen die ik graag wil gaan bezoeken.

  1. ‘Ode aan de Nederlandse mode’ in het Gemeentemuseum Den Haag.
  2. ‘Keith Haring. The political line’ in de Kunsthal in Rotterdam.
  3. ‘Insteken, omslaan. Breiwerk van Chanel tot Westwood’ eveneens in de Kunsthal.
  4. ‘Spaanse meesters uit de Hermitage’ in de Hermitage in Amsterdam.
  5. ‘Jheronimus Bosch. Visioenen van een genie’ in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.
  6. ‘De Boeddha’ in Museum Volkenkunde in Leiden.
  7. ‘Catwalk’ in het Rijksmuseum (in Amsterdam dus).
  8. ‘Jacht met de camera. Visioenen van de Nederlandse natuurfotografie’ in het Fotomuseum Rotterdam.
  9. ‘Lichte zeden’ in het Van Gogh Museum Amsterdam.
  10. ‘Haar in mode en kunst’ in het Centraal Museum Utrecht.