Netflix,  Series

Spoilers

Op het moment kijk ik heel intensief naar ‘How to get away with murder’. Dat houdt in dat ik, zodat ik ergens in mijn dag een gaatje van 45 minuten zie, gelijk op de Netflix-knop op mijn afstandsbediening druk en een aflevering meepik, en als ik een avond alleen heb, dan kijk ik er makkelijk 3 achter elkaar. Ik heb er helemaal geen moeite mee als het schermpje dat Netflix heeft ingesteld om te controleren of je nog leeft oppopt (‘Kijk je nog steeds naar ‘How to get away with murder’?’ Ja natuurlijk kijk ik nog steeds, Netflix, kan je even wat minder oordelen en wat meer gewoon de volgende aflevering erin gooien?), sterker nog, ik zie dat als een bevestiging van het feit dat ik eindelijk even wat ontspanningskilometers aan het maken ben. In dat kader is Netflix echt een uitkomst, want ik kan gewoon op het moment dat ik wil kijken wat ik wil – en dat zonder op te hoeven staan om de dvd te verwisselen. Heerlijk ontspannend dus, behalve dan dat ik deze serie, net als alle andere series die ik kijk, tamelijk degelijk aanpak. Ik heb de indruk dat normale mensen gewoon series kijken, door te beginnen bij aflevering 1 en dan te blijven kijken tot de laatste aflevering, waarbij ze zo weinig mogelijk geconfronteerd willen worden met informatie over wat daartussen gebeurt. Alle meldingen op wat voor sociaal medium dan ook moeten vermeden, want spoilers zijn vervelend, denken ze dan.

htgawmIk hou enorm van spoilers. Sterker nog, als ik een serie ga kijken, ben ik geneigd de episode guide in Wikipedia er gewoon bij te pakken, zodat ik per aflevering aan het begin van de aflevering al weet wat er gaat gebeuren. Dat is overigens helemaal niet raar, want in de Oudheid wist iedereen ook al waar een tragedie over ging voordat de spelers het toneel opkwamen, dus ik voel me gesterkt door een eeuwenoude traditie. Ik weet overigens nog niet wie de moordenaar is, maar ik zou het zo kunnen zien, want het is een kwestie van scrollen op een wegpagina waar ik toch al op zit; ik heb er op het moment alleen nog geen behoefte aan. Maar in de tussentijd doe ik allerlei onderzoek naar de personages, de verhaallijn en de achtergronden, omdat ik het prettig vind om zoveel mogelijk over de serie te weten. In het geval van ‘How to get away with murder’ heb ik ook nog de recaps op GoFugYourself.com (sowieso een belangrijke website), waarin het verhaal en de outfits van de mensen kritisch worden beschouwd. Zo heb ik permanent een soort tweede scherm aanstaan, en dat vind ik prettig. Bij series die ik op dvd heb, kijk ik graag ook nog de versie met het commentaar van de regisseur, want dan krijg ik nog meer informatie, maar die optie biedt Netflix helaas niet. Ik heb overigens liever series met superhelden (Jessica Jones vond ik veel leuker), maar deze is zeer de moeite waard. En Netflix biedt sowieso maar 1seizoen, dus ik kan binnenkort weer onderzoek gaan doen naar een andere serie. Ik heb er nu al zin in.