Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: we hadden nog een mooi etentje deze week, het zogeheten vriendendiner, waarbij ieder stel een gerecht maakt. M en ik deden het hoofdgerecht (leek erg op het hoofdgerecht van het diner dat ik gecaterd heb, maar dan met pastinaak en bloedworst erbij, en aanzienlijk hoger op smaak) en de kaas, en verder hebben we ceviche van zeebaars, mosselen in 17e-eeuwse stijl, eend met bloedsinaasappel en een dessert van yuzu en matcha gegeten. En macarons, want wij hebben dus een vriend die dat zelf maakt.

Horen: heel veel knallen op Oudejaarsmiddag. Waarom al die mensen het leuk vinden om de hele middag harde geluiden te produceren, geen idee. Maar het schijnt zeer vermakelijk.

Ruiken: op het moment ruik ik heerlijke kookluchten, want M en ik zijn samen aan het koken. Dat doen we bijna nooit, want dan lopen we elkaar in de weg, maar vanavond wel: M maakt stoofvlees en ik maak nog een keer rode kool, want we hebben nog een halve. Het eten staat dus lekker te pruttelen, en wij zitten op de bank na te genieten van de vakantie.

Zien: we hebben de Top 2000 a Go Go helemaal gekeken, deels live (maar het was natuurlijk niet live), en deels op Uitzending Gemist. Datzelfde geldt voor De Slimste Mens, dus we zijn helemaal bij met de volgtelevisie. Het hoogtepunt van deze week was de special van Sherlock, want daar had ik heel erg naar uitgekeken, en ik vond het prachtig.

Voelen: we hebben de Kerstboom opgeruimd en het huis is nu weer normaal. Ik kan dus vol goede moed aan het nieuwe jaar beginnen, maar dat begin is gelijk heftig, want ik moet morgen een essay inleveren van 2000 woorden. Daar heb ik op het moment welgeteld 0 van geschreven, dus voor wie op maandag denkt ‘even de maandagpost op flauwekulletjes lezen’: sorry. Ik moet eerst andere tekst genereren.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.