Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb weer een nieuwe verslaving op culinair gebied. Nou ja, culinair, ik bedoel meer op het gebied van dingen die ik kan eten als ik honger heb. Waar ik tijdenlang broccoli met kip at voor de lunch, heb ik nu twee speltwafels met hüttenkäse en rauwe biet. En dat is dus echt superlekker.

Horen: er is een nieuwe Bowie, die ik nu twee keer heb geluisterd, maar waarvan ik vooralsnog moet zeggen dat ik er niet echt een klik mee heb. Ik heb ook veel naar R.E.M. geluisterd deze week, en dat was dan weer wel een genoegen. Een groot deel van de week heb ik dat luisteren overigens met 1 oor moeten doen, want mijn koptelefoon gaf ineens mono-geluid, maar de aardige jongens van de Amac gaven me zomaar een nieuwe mee toen ik kwam zeuren. Helden.

Ruiken: het nieuwe project is ‘parfum van de week’. Ik draag een week lang hetzelfde parfum om te kijken hoe het mij bevalt en of ik daar van anderen nog feedback op krijg. Deze week ben ik begonnen met Chanel No. 5, dat ik gekocht heb na het bezoeken van de Chanel-tentoonstelling, maar waarvan ik niet de indruk heb dat het bij me past. Dat heb ik na een week exclusief dragen nog steeds niet, maar ik bewaar het toch nog even voor een tweede week later dit jaar.

Zien: ik ben donderdag naar Youth geweest, en ik vond het echt een schitterende film. Ik had er geen goed voorgevoel bij, want hij is van de regisseur van La Grande Bellezza, waar iedereen heel enthousiast over was, maar waar ik dus echt geen ene reet aan vond, maar Youth heeft me van begin tot eind geboeid. Ik denk zelfs dat ik hem ga kopen als hij op dvd uitkomt, dus dat zegt veel.

Voelen: ik heb weer eens een yogaweekend achter de rug, dus ik heb pijn over mijn hele lijf. Maar het was leerzaam en leuk om mijn yoga-matties weer eens te zien, dus ik klaag nergens over. Oh, en ik had een nieuwe outfit om de pijn te verzachten. Als week 1 indicatief is voor de rest van het jaar, dan ga ik een druk, maar afwisselend en heel leuk jaar tegemoet. Kom maar door dus!

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.