App,  Projecten,  Schrijven,  Spooons

De spooons-app

Ik heb gisteren het oud papier weggebracht. Nou zal ik de eerste zijn die beaamt dat ik bijna nooit een huishoudelijke klus doe en dat het feit dat ik mezelf een keer in de richting van de container heb weten te motiveren op zich al vermeldenswaardig is, maar dat is niet de reden dat ik het nu vertel. Want het gaat in dit geval niet om het papier als zodanig, maar om wat er op het papier stond. Het wegbrengen van de doos die al jaren onder mijn werktafel staat en die de vergaarbak is van alle prints van werkdocumenten van de spooons-app is namelijk de laatste, ja echt de allerlaatste, stap in het voltooiingsproces van de app. Ik praat er al jaren over, het staat op al mijn to do-lijstjes, in al mijn goede voornemens en in elke vakantieplanning: de recepten voor de app afmaken. Maar nu is het gelukt. En daar ben ik trots op. Het heeft me zo’n beetje mijn hele voorjaarsvakantie gekost om het allemaal voor elkaar te krijgen, maar daardoor kan ik voor het eerst in ik weet niet hoe lang aan een schoolperiode beginnen zonder het gevoel dat er iets is dat ook nog moet (nou ja, er is genoeg iets dat ook nog moet in mijn leven, maar het is nu niet meer dit), en dat is natuurlijk een enorme opluchting. Voor mij, want ik hoef niks meer te schrijven, voor M, want die hoeft niks meer te corrigeren, en ik vermoed ook voor B, want die keert terug uit Zuid-Afrika en hoeft zijn zakenpartner niet meer aan te sporen om de laatste oh zo zware loodjes tot het einde te dragen. Dus dan is het wegdoen van alle papieren wel een foto-momentje waard, lijkt me.

spooonsappDe spooons-app is overigens een ontzettend leuk ding. Het is een app voor mensen die voor 1 persoon koken. De gedachte is dat die mensen niet altijd tijd of zin hebben om een uitgebreid diner voor zichzelf te koken, maar wel lekker willen eten. Vaak is het voor die mensen lastig om boodschappen te doen omdat alle verpakkingen voor minstens twee personen zijn, zodat ze ofwel 2 keer hetzelfde moeten eten, ofwel aan het eind van de week voor meerdere euro’s eten in de prullenbak moeten doen, omdat die goedbedoelde zak wokgroenten nou eenmaal niet eeuwig meegaat. Met spooons krijg je voor minder dan €0,40 per week* 4 recepten voor 5 dagen eten (er zit een maaltijd bij waar je 2 dagen van kan eten, inclusief opwarminstructies), en je krijgt boodschappenlijstjes die zijn onderverdeeld in vaste producten (zoals uien, knoflook, boter en kaas) en dingen die je sowieso moet kopen (groente, vlees, zuivel) om de gerechten te kunnen maken. Er zijn handige timers en de gerechten zijn bijna altijd binnen 30 minuten klaar. De app is een idee van B, van toen hij zelf tot de doelgroep behoorde. Ik zou de recepten schrijven: 52 keer 4 recepten en nog een reserveset van 26. Die recepten zijn nu af, en dat is een mijlpaal waar ik eens even uitgebreid op plaats ga nemen. En als ik daar zit, ga ik nadenken over mijn nieuwe project.

app*Ja, de app is wel gratis, maar de recepten niet: je koopt credits en voor de credits koop je recepten als je die wil kopen. 1 week recepten kost 1 credit. Ik vind dat zelf niet zo duur, zeker niet als je bedenkt dat we niet verplicht zijn tot enige vorm van product placement van een bedrijf dat ons sponsort zodat de app gratis kan zijn – en je gooit dus geen eten weg, en dat is ook een besparing. Ik heb vooralsnog geen cent winst gemaakt overigens.