Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: gisteren heb ik samen met M genoten van een werkelijk magistrale truffel-lunch bij FG, waarvan ik binnenkort uitgebreid verslag zal doen. Het gevolg van een dag met zulke rijke smaken is dat ik de dag erna (vandaag dus) eigenlijk nergens trek in heb, terwijl ik anderzijds gigantisch verslaafd ben aan crackers met filet americain. Ik wil het wel en ik wil het niet. Raar.

Horen: er is een nieuwe CD van Daniël Lohues, dus die heb ik een paar keer geluisterd. Ik kan er vooralsnog niet echt enthousiast van worden, maar misschien is het een proces van gewenning. Verder heb ik deze week geen leerlingen gehoord, want het was vakantie, en dat is ook weleens lekker. Ik hou van ze hoor, maar soms wil je toch wel wat stilte in je leven. Om dat kracht bij te zetten ben ik woensdag in de stiltecoupé in de eerste klasse op en neer naar Maastricht gereisd. Wat een rust.

Ruiken: ontzettend veel truffels dus. Parfum van de week is Agent Provocateur van Agent Provocateur. 1 reactie, van een collega, die er enthousiaster over was dan ik. Ik denk dat ik wat er nog van dit luchtje over is gewoon aan haar ga geven. Ik ben er toch een beetje op uitgekeken.

Zien: ik ben weer lekker aan het lezen, dus ik zie mijn ereader veel. En mijn laptop, want ik had een opdracht aan mezelf gegeven en die heb ik zowaar uitgevoerd. Gevolg: vierkante oogjes, maar ook een uiterst voldaan gevoel.

Voelen: ik ben bijgeslapen. Dus ik voel me aanzienlijk beter, ook omdat ik een aantal successen heb behaald, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. En dat is altijd goed voor de mens. Ik geloof dat het 8 weken is tot de volgende vakantie, maar van die 8 weken ben ik 1 week in Rome, dus dat scheelt behoorlijk.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.