Lijstjes,  PBP,  Personal Body Plan

De 10 van woensdag

Vandaag is het mijn eerste officiële Personal Body Plan-verjaardag: op 4 mei 2015 heb ik me bij die club aangesloten, dus we vieren een bescheiden feestje. Ik doe dat gek genoeg door me te laten fêteren op een high tea, dus met mijn plan om me deze periode niet zo spastisch aan het systeem te houden lijkt uitgevoerd te worden. Misschien wel een mooi moment om een nieuw lijstje met potentiële beloningen voor prestaties op te stellen, want ik blijf een ezel: als er geen wortel voor mijn neus hangt verzet ik geen stap.

  1. 10 km hardlopen: het hardlooprokje waar ik van droom. Sinds ik weet dat een hardlooprokje tot de mogelijkheden behoort, ben ik geobsedeerd.
  2. 2 weken binnen de 2 kilo-marge blijven (waarbij mijn gewicht dus maximaal 1 kilo boven of onder het uitgangsgewicht blijft): een tijdschrift en maar liefst 2 blikjes Cherry Cola Zero.
  3. 5 km buiten onder de 30 minuten rennen (op de loopband lukt het al): nieuwe sokken.
  4. 1 maand binnen de 2 kilo-marge: een massage bij Spring Wellness.
  5. 30 yogalessen in het kader van de lerarenopleiding volgen: behalve dat ik dan misschien niet vermoord word door de docente, hopelijk nog wat innerlijke rust en de stretches die ik nodig heb. Lijkt me een beloning op zich.
  6. Voor iedere maand dat ik alle trainingen doe: een nieuwe bruisbal.
  7. 10 km onder het uur rennen: een fles Ferdinand’s Gin. Voor de collectie, niet om in een keer leeg te tanken. Maar ik mag er wel die dag 2 gintonix mee maken.
  8. Het gewicht dat ik ongetwijfeld in de verjaardagsweek aankom kwijtraken: weer eens een tijdschrift en Cherry Cola Zero. Blijft een topbeloning.
  9. 15 km rennen: een jasje om in de herfst mee te rennen. Want dat zal het dan wel zijn.
  10. Na 6 maanden het gevoel te hebben gehad dat ik de app niet meer nodig heb voor succes: VRIJHEID. En een My Fitness Pal installatie op mijn telefoon.