Lijstjes

De 10 van woensdag

Gisteren ben ik naar het concert van Bruce Springsteen geweest op het Malieveld in Den Haag. Ik was niet alleen, want er waren nog 67.499 anderen bij, onder wie M, collega’s K, S, R, mijn toekomstige oud-leerling M (als hij morgen hoort dat hij geslaagd is), zijn vader en E, mijn Twittervrind. Rondom zo’n concert heeft een mens nogal wat gedachten, en 10 daarvan deel ik vandaag hier.

  1. Wat is die man fit zeg. Ik zou willen dat ik op mijn 66ste zo fit was (na 5 minuten concert).
  2. Little Steven is eigenlijk helemaal niet meer zo little. Sterker nog, ik vind hem best spekkig.
  3. Waarom heeft Bruce zoveel liedjes die voor een groot deel bestaan uit ‘lalala’ of ‘shalala’? Is dat voor optimale meezingbaarheid bij live-optredens?
  4. Ik vind het wel netjes dat het eten en drinken hier relatief goedkoop is – mensen hebben al genoeg betaald voor een kaartje tenslotte. Er zijn genoeg locaties waar ze je tot de laatste druppel uitmelken.
  5. Grappig om een keer naar een concert te gaan van iemand van wie ik eigenlijk geen fan ben. Het is wel een goed concert trouwens.
  6. Het ziet ernaar uit dat het droog blijft. Dat zou wel mooi zijn. Ik heb echt geen zin om in de drek te staan.
  7. Hé, dit is echt een leuk liedje. Dit is denk ik mijn favoriete nummer van Bruce.
  8. Oh. Dat is ‘Because the night’. Dat is niet van Bruce. Zul je altijd zien: mijn favoriete liedje van Bruce is van Patti Smith.
  9. Na 3 uur: wat is die man fit zeg. Ik zou willen dat ik op mijn 41ste zo fit was (na 3 uur concert).
  10. Wat heeft de Gemeente Den Haag de publieksstromen goed geregeld. En wat jammer dat we vervolgens een half uur kansloos op Den Haag Centraal staan omdat er geen treinen rijden.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.