Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik ga deze zomer op vakantie. Dat is op zich bijzonder, want ik ben niet zo’n reizer, maar M en ik hebben zin om een enorm end door Noorwegen te rijden, dus we zien af van onze gebruikelijke staycation. Maar dan zul je zien dat dat net in het jaar is dat N wel een staycation doet en had gehoopt op allerlei tips van mij. Ik ben de beroerdste niet, dus bij dezen: 10 tips voor een geslaagde vakantie in Nederland.

  1. Neem een proefabonnement op een sport die je nog nooit gedaan hebt: Bikram Yoga, CrossFit, Rocycle.
  2. Koop een museumjaarkaart en probeer zoveel mogelijk musea te bezoeken. Bijvoorbeeld alle musea in je eigen stad.
  3. Als het slecht weer is: een nieuwe serie. Liefst een met meerdere seizoenen en dan alles achter elkaar. Alle Buffy The Vampire Slayers, of heel Game Of Thrones. Geweldig.
  4. Koop de Lonely Planet van Nederland en gedraag je een paar dagen als een echte toerist. Liefst in een Nederlandse stad die je niet kent, maar in je eigen stad is het misschien nog wel leuker.
  5. Ruim je klerenkast op. Helemaal. Inclusief je ondergoed en je sokken. Wees radicaal: oud, stuk of lelijk gaat weg. Als het je niet past of staat doe je het weg of laat je het aanpassen. Sorteer alle items op kleur en geniet van het overzicht dat je hebt.
  6. Doe alsof je op vakantie gaat naar een ander land door een museum te combineren met een themarestaurant. Bezoek het Rijksmuseum van Oudheden en ga daarna eten bij de Griek. Vooral mooi als de zon schijnt, zodat je buiten kunt zitten.
  7. Maak een ongelooflijk ingewikkeld gerecht waar je normaal geen tijd voor hebt. Ik wil al heel lang pulled pork maken, maar dat duurt zo lang, of Limburgs zuurvlees. Maar er zijn meer van dat soort gerechten.
  8. Zet een stoel buiten, in je tuin of op je balkon of desnoods op de stoep, en lees een boek. Of twee. Of tien.
  9. Ga onder de zonnebank – liefst twee keer per week, dan heb je aan het eind van de vakantie een mooi kleurtje. Misschien wel mooier dan dat van al die mensen die in Frankrijk in de regen in hun tentje zitten.
  10. Ga met je fiets in de trein zitten, reis een kilometer of 70 verder en fiets terug. Onderweg lunchen, pauzeren en genieten van je land. Omdat je aan het eind van je fietstocht thuis bent, voelt het alsof je terugkomt van een enorme fietsvakantie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.