Gezeur,  Lijstjes,  Slaap,  Sociale media

Achterlijk vroeg

Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar soms weet ik verschrikkelijk moe zijn te combineren met verschrikkelijk slecht slapen. Zo ook vannacht: het zou makkelijk zijn om te beweren dat het allemaal komt doordat M lag te snurken (wat op zich ook zo is), maar dat is niet zo, want met een eenvoudige por heb ik hem zo op zijn zij en dan zou er niets aan de hand moeten zijn. Maar dat is er wel, want ik heb vanaf 4.23, ik weet het nog precies, tot 5.45 naar het plafond liggen staren en toen was ik er wel zo’n beetje klaar mee. Want in slaap vallen ging toch niet meer gebeuren en het enige wat in bed blijven liggen me op leek te gaan leveren was een gigantische pestbui over hoe moe ik was en hoe slecht ik sliep en dat alles terwijl ik toch zo graag gewoon nog even verder zou willen slapen – kortom, de ‘Susannah is een slachtoffer van een kwalijk complot van het universum’-fabriek draaide op volle toeren, maar die heeft me in het algemeen nooit iets anders opgeleverd dan chagrijn en zelfmedelijden, dus op een gegeven moment leek het me beter om gewoon op te staan. Een deel van de gedachten die tijdens het naar het plafond staren door mijn hoofd gingen was namelijk de gigantische lijst dingen die nog moeten gebeuren, waardoor opstaan en aan de slag eigenlijk ook wel op me overkwamen als een goed idee.

klokZo zit ik ineens om achterlijk vroeg achter de laptop met mijn glas warm water met citroen. Aan thee zetten was ik nog niet toe, en koffie is niet nodig, want ik ben dus klaarwakker. Het is al licht en de poezen vinden het wel gezellig, zodat ik allerlei knuffels en kopjes van ze krijg. En ik heb al een flinke slag geslagen in de achterstand met bloggen, het verjaardagsetentje met de ouders van M gereserveerd, een beetje gelezen op internet onder het mom van belangrijk onderzoek en mijn financiën bijgewerkt. Ik had op zich kunnen gaan hardlopen, maar daar vind ik het dan nog weer te vroeg voor: als ik nog 3 uur wacht is het 3 graden warmer (als ik 4 uur wacht regent het overigens). Maar er is nog genoeg te doen voordat ik M ga wekken. Ik kan nog ontbijten, zeker als ik toch 3 uur moet wachten om te gaan rennen, nog meer aan de blog werken, mijn agenda voor komende week invullen, een start maken met het legen van de inboxen van school en D66 (huidige stand 882 en 971 berichten), mijn speech voor de diplomauitreiking en het afscheid van een collega schrijven, lezen in mijn ereader en me uitgebreid wentelen in mijn favoriete productivity-killer: Instagram. Als ik het zo zie ga ik tijd tekort komen en had ik nog veel eerder moeten opstaan. Hoe dan ook ga ik vanavond vroeg naar bed!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.