Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb de afgelopen dagen tamelijk intensief gecaterd, dus ik heb de hele tijd allerlei dingen geproefd. Mijn favoriet was een pittige fetasalade, die ik zo lekker vond dat ik M de opdracht heb gegeven de restjes weg te gooien, want ik zou hem zo met een lepel kunnen opeten. Ik weet wat er allemaal in is gegaan aan kaas, roomkaas en olijfolie, dus ik heb wel een vermoeden hoeveel calorieën er per lepel in zitten. En dan kan ik dus net zo goed een Mars eten.

Horen: gisteravond waren M en ik aan het chillen op de bank, toen onze buren heel enthousiast een potje SongStar gingen spelen. En dat hoor je, door de dunne muren uit 1910 heen. Ik vond het veel minder erg dan het constante geschreeuw van de buren aan de andere kant, van wie ik weleens het vermoeden heb dat ze, als ze elkaar willen spreken, eerst naar een andere kamer gaan om zo optimaal iedere vorm van communicatie te krijsen.

Ruiken: omdat Lou, een van onze zwarte poezen, er een voorkeur voor heeft om mijn Apple snoertjes door te knagen en ik geen zin meer heb om maandelijks gemiddeld €50 aan vervangende kabels te besteden, heb ik zogeheten Critter Cord kabelbeschermers gekocht. Dat zijn plastic omhulsels voor je snoeren, waar een geurtje aan zit, zodat je katten er niet bij in de buurt willen komen. Jammer dat er zo’n ongelooflijk gore lucht vanaf komt dat ik er ook een migraine van krijg. Ik ga op zoek naar een andere oplossing.

Zien: na de eerste lesweek heb ik een boel nieuwe leerlingen op het netvlies. Nu nog even zorgen dat ik zo snel mogelijk al die namen leer kennen.

Voelen: ik ben een beetje ontroerd door al die mensen die hadden gelezen dat het niet zo goed ging met mij en daarna vroegen – los van het feit dat het fijn is dat mensen zo attent zijn, is het sowieso superleuk om te zien dat mensen mijn blog lezen. Hou vol, vrienden!

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.