Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: gisteren hebben M en ik met onze vrinden J&D bij FG gegeten in Rotterdam, en het was niet alleen gezellig, maar ook heel erg lekker. We hadden 9 gangen en daar zaten ook nogal wat amuses voor, en ik vind het vooral moeilijk om te zeggen wat ik het lekkerst vond. Ik had een avondje vrij van nadenken over calorieconsumptie, wat maar goed ook was, want ik heb intens genoten van de 4 soorten blauwe kaas die ik van de ‘chariot des fromages’ heb gekregen.

Horen: vrijdag zijn M en ik naar de voorstelling ‘Ergens anders’ van Micha Wertheim geweest, waar ik niet al te veel over wil zeggen, want dan geef ik het helemaal weg, maar er viel meer te horen dan te zien. Ik ben overigens niet onverdeeld enthousiast.

Ruiken: ik heb nieuwe luchtjes, want ik wilde voor M een flesje ‘Fat Electrician’ kopen bij Etat Libre d’Orange, en toen bleken ze een parfum te kopen dat ‘Hermann à mes côtés me paraissait une ombre’ (ja, hun namen zijn heel bijzonder) kocht, en mijn achternaam is Herman, dus ik moest wel. Toch? Er zaten ook lekkere monstertjes bij. Ik heb Hermann pas een keer opgespoten, het is een beetje vreemd. Ben benieuwd of ik het een lange termijnluchtje vind.

Zien: het is nog steeds filmfestival in Leiden, en dit weekend heb ik flink ingezet, met 5 films. Heerlijk, zo’n hele dag in de bioscoop, zou ik wel vaker willen doen. Gelukkig komt IDFA er aan.

Voelen: vandaag zijn M en ik 18 jaar bij elkaar, en hoewel we de dag voor een groot deel apart hebben doorgebracht, is het toch een extra reden om vrolijk te zijn vandaag. Ik vind het helemaal niet een prestatie om zo lang met deze meneer samen te leven, want dat gaat vanzelf, maar ik vier nu eenmaal graag mijlpalen. Vandaar het luchtje.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.