41 dingen,  NaNoWriMo,  Projecten,  Schrijven

Een nieuw project

Bij een van mijn vele sessies van zelfreflectie (zo kan je uit het raam staren ook noemen, dan klinkt het alsof je iets superintellectueels aan het doen bent) drong het ineens tot mij door dat het meerendeel van mijn projecten fysiek zijn. Eerst wilde ik afvallen, toen wilde ik een halve marathon lopen en ik heb natuurlijk ook nog de yoga-opleiding, die ik dit jaar af wil maken. Maar ik vind mezelf helemaal niet zo’n fysiek persoon – als iemand me vraagt waarom ik überhaupt yoga ben gaan doen, zeg ik doorgaans dat dat was omdat ik mijn lichaam eigenlijk altijd gezien heb als een apparaat dat ik nodig heb om mijn hoofd te vervoeren, zodat ik allerlei input heb voor mijn brein en gelegenheid om met mensen te praten. Ik ben me inmiddels veel bewuster van mijn lijf, en dat is op zich prima, maar het zou natuurlijk helemaal niet verkeerd zijn om een keer een project te hebben waarbij ik iets met mijn hersens doe. Dat lichaam redt zich wel even. Gelukkig is er altijd de maand november, een maand waarvoor het internet maar liefst 2 challenges heeft uitgevonden: Movember en NaNoWriMo. Nou heb ik veel over voor de goede zaak, maar ik ben niet bereid een snor te laten staan voor wel doel dan ook – los van het feit dat iets op mijn gezicht laten groeien technisch gezien wel betrekking heeft op mijn hoofd, maar toch niet echt een intellectuele activiteit is. Maar een maand om een roman te schrijven, dat past heel goed in het projectplan.

nano_feature

Ik zal het ‘National’-deel van de opzet even buiten beschouwing moeten laten, want ik zit niet in de VS, maar verder is het project me op het lijf geschreven: de gedachte is dat je in de maand november in totaal 50.000 woorden schrijft, kennelijk de lengte van een gemiddeld boek, wat neer komt op 1667 woorden per dag. Als ik eerlijk ben, denk ik al bij voorbaat niet dat ik dat ga halen, maar ik kan natuurlijk wel mijn best doen. Het is tenslotte niet alsof er een uitgever op me zit te wachten, en bovendien: stel nou dat ik de geest krijg, dan zou het al indrukwekkend zijn als ik 30.000 woorden weet te genereren. Dat zou dan 1000 woorden per dag zijn,  ongeveer 2 blogs (althans, 2 van mijn blogs), en dat zou betekenen dat ik die in 2 blokjes van 45 minuten zou kunnen genereren, want dat kan ik ook met blogs. Ik schrijf in het Engels, want ik ga mezelf geen breuk zitten schrijven voor een boek dat bijna niemand leest (ja, Nederland, ik noem jullie nu ‘bijna niemand’), en het wordt een Young Adult boek. Ik heb zelfs al een titel (Teenage Death Stars) en een globale inhoud. Ik heb een boek gelezen over schrijven, want alles begint met lezen, en fancy software gedownload, want wie wil nou gewoon in Word werken? Ik heb zelfs wat blogs op voorraad geschreven, zodat ik mijn blog niet verwaarloos. Kortom, ik ben al bijna klaar. Nu nog even 50.000 woorden eruit persen…

go-bitches

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.