Cosmetica,  Zelfzorg

Doe het zelf

Voor sommige dingen moet je professionals inhuren, vind ik. Ik heb een vriend die elke keer als ik een klacht over mijn iPhone heb zegt ‘Ja ik heb een setje schroevendraaiers gekocht op Marktplaats, ik repareer mijn telefoon zelf’, maar ja, naar mijn perceptie repareert hij zijn telefoon aanzienlijk vaker dan ik, dus zo goed is die goedbedoelende amateur-reparatie niet, en zijn garantie is verkloot zodra hij voor het eerst zijn Marktplaats-tools achterin zijn nietsvermoedende telefoon stak, dus als hij ooit constateert dat zijn skills onvoldoende zijn, kan hij van de zelfbenoemde ‘geniuses’ in de Apple Store een ferme middelvinger en een doorverwijzing naar het winkelgedeelte krijgen. Kortom, zodat mijn iPhone begint te huilen, breng ik hem naar een echte dokter. Nadat Michel en ik een keer zelf hebben geprobeerd een kraan te vervangen en hebben moeten constateren dat wij classici met een waterpomptang waren, en geen loodgieters, hebben we nooit meer zelf iets gedaan waarvoor het water afgesloten moet worden. Ook voor klusjes met betrekking tot elektriciteit zijn wij van nature niet toegerust – een peertje vervangen kunnen we nog wel, maar omdat we ons huis liever niet tot de grond toe afgefikt zien, blijven we keurig van de bedrading af. Er zijn mensen die dat beter kunnen dan ik – en trouwens, als iemand zegt ‘ik hoef geen cursus Latijn te volgen, ik kan wel wat filmpjes op internet vinden’, kan die persoon van mij van harte de blik des doods krijgen, dus laat ik nou maar niet doen alsof ik allerlei technische skills heb.

Ik kan ook enorm genieten van een facial. Als ik naar een schoonheidssalon ga en er is een aardige mevrouw die mij op een voorverwarmd bed legt en dan allerlei dingen gaat doen waar ik uiteindelijk mooier van word, ben ik uitermate dankbaar. Mijn eigen wenkbrauwen onderhoud ik alleen als ik zin heb om een dikke en een dunne wenkbrauw te hebben, en dat hele ‘onzuiverheden weghalen’ lijkt me bij uitstek iets om aan iemand anders over te laten – als je het zelf doet is het ook eerder random in je eigen gezicht knijpen dan een schoonheidsbevorderende handeling. Aan de andere kant, een maskertje kan je best gewoon in je eigen huis op je kop smeren. Ik heb standaard allerlei maskertjes in huis (ik ben 43, ik geloof al jaren niet meer in natuurlijke schoonheid), waar ik, op momenten dat ik vind dat ik eruit zie als kak, graag een greep in doe. Het liefst heb ik maskertjes van Lush. Op de foto hierboven showen Martine en ik de ‘Don’t Look At Me‘, waardoor je er eerst uitziet als een smurf, dan een handige scrub hebt om je gezicht mee op te poetsen, en tenslotte een heerlijk zacht en verkwikt huidje hebt. Hieronder heb ik ‘Rudolf’ op mijn gezicht, een limited edition Kerst jelly masker, dat je met tamelijk veel moeite op je kop krijgt, waarna je eruit ziet alsof je poep in je gezicht gesmeerd hebt, en tenslotte heb je trek in chocola, want daar ruikt het naar. Koreaanse sheetmaskers zijn ook fijn, maar als ik die opheb kan ik niet rondlopen, en dat vind ik wel heel belangrijk. Maar hoe dan ook is het wel een keer prettig om er even zelf aan wat te kunnen doen als ik er niet uitzie – dan ben ik ook knapper als de loodgieter of de elektricien langskomt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.