Bloggen,  Koffie,  Podcast,  Vloggen

Koffie

Dat ik er de laatste tijd beter in slaag om regelmatig te schrijven, mag hopelijk zijn opgevallen: ik doe mijn uiterste best om elke woensdag een nieuwe blog online te hebben. Dat lukt niet altijd. Soms is het vrijdag of zaterdag, maar ik ben in elk geval gestopt met antedateren, zodat het wel lijkt alsof ik me aan mijn schema heb gehouden, terwijl dat niet zo is. Hoe dan ook wil ik een blog per week online hebben. Ik heb ook mijn vlog weer nieuw leven ingeblazen, dus met mijn online presence gaat het steeds beter. En dan hebben we het nog niet eens over de Gave Wijven Podcast, die vooralsnog niet bestaat, maar wel een Instagram-account (zowaar met volgers) en een subpagina op deze website heeft. Ik heb onlangs een Linktree aangemaakt van al mijn activiteiten, zodat ik niet elke keer de link in mijn bio hoef te updaten. Het is een boel gedoe, maar dan heb je ook wat. Mensen vragen me weleens waar ik de energie vandaan haal om al die dingen te doen, en meestal is mijn antwoord dan dat ik ‘powered by Nespresso and ADD’ ben. Voor die ADD heb ik overigens geen officiële diagnose, maar als ik een leerling van mij zou zijn, had ik mezelf al lang laten testen. Dat ik koffie nodig heb om te functioneren, en veel koffie zelfs, kan ik zonder test zien: ik heb thuis en op de zaak een prima koffiezetapparaat, en ik doe alles op koffie tot ik er klaar voor ben om op cola zero over te stappen.

Op de blog van de selfhelphipster, die ik inmiddels gewoon ken als mijn grote inspiratiebron Lianne, zag ik een blogger-tool waar ik niks van wist: in een voetnoot bij een artikel waarin ze aangeeft dat je haar financieel ondersteunt als je via haar linkjes boeken bestelt (van dat systeem ben ik wel op de hoogte, maar ik doe te weinig met boeken om dat ook te gaan doen), bood ze haar lezers ook de gelegenheid om haar via Ko-fi een kopje koffie aan te bieden. Dat wilde ik natuurlijk ook, want al die dubbele espresso’s (voor 12 uur) en cappuccino’s (tussen 12 en 14 uur) zijn best wel prijzig, zeker als ik ze buiten de deur geniet. Rechts van deze blog zit dan ook een widget, die ik volledig zonder ondersteuning van mijn websitebouwer zelf heb geïnstalleerd (weer een skill die ik mezelf heb aangeleerd en waar ik supertrots op ben), met een knop waarop je kan drukken. Als je dat doet ga je naar mijn persoonlijke Ko-fi-pagina, en daarna is het enige wat je nodig hebt een PayPal account en zin om mijn koffie te ko-fi-nanciëren* zonder dat je me daadwerkelijk hoeft te zien. Voor de mensen die me koffie gunnen en me life willen zien is er natuurlijk ook een oplossing: stuur me een berichtje en dan maken we gewoon een koffie-date.

* Sorry. Het is sterker dan ik.

De prachtige foto is van Mariët Mons.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.