Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes,  Verheuglijst

Verheuglijst

Soms is het goed om vooruit te kijken. Ik heb de neiging om, als ik zin heb om me een beetje rot te voelen en daar even lekker in te zwelgen, lange lijsten te maken van wat mij allemaal is afgepakt door corona, terwijl ik ook wel weet dat ik daar helemaal niks aan heb. Ik ben er nog lang niet klaar voor om te gaan zitten inventariseren in welke opzichten mijn leven erop vooruit is gegaan sinds we in de lockdown zijn gegaan, want hoewel ik best voordelen zie (ik sport elke dag, ik heb veel meer tijd met Michel en ik ben veel meer aan het schrijven bijvoorbeeld) vond ik mijn leven voor de lockdown nog steeds leuker. Maar er zijn ook dingen om naar uit te kijken, en me op dingen verheugen is sowieso wel een beetje de motor waarop ik draai; ik hoorde zangeres S10 (ja zo heet ze, daar kan ik ook niets aan doen) een keer zeggen ‘ik leef op verheugen’ en dat geldt zeker ook voor mij. Zo ben ik tamelijk snel nadat ik dingen uit mijn agenda moest schrappen omdat we allemaal aan huis gekluisterd raakten een lijst gaan samenstellen met dingen die sowieso ooit een keer gaan gebeuren: de verheuglijst. Ik kan iedereen van harte aanraden om ook zo’n lijst te maken, zeker op momenten als ze zich een beetje coronaar* voelen; volgens psychiater Damiaan Denys helpt het om perspectief te hebben, in de zin van iets om naar uit te kijken. En lijstjes maken is altijd fijn.

Waar ik me op het moment allemaal op verheug? Om te beginnen verheug ik me op de viering van de verjaardag van Lianne, wat ik op zich al online heb gedaan, maar ik heb een cadeau voor haar waarvoor we in een restaurant moeten afspreken (en we gaan op 3 juni lunchen bij FG, maar dat staat misschien los van de verjaardag). Ik zie überhaupt enorm uit naar het eerste glas champagne dat ik in een restaurant ga drinken. En naar het bezoek aan dat restaurant natuurlijk. Ik ben 15 juli jarig, en ik heb geen idee hoe dat zal worden en of ik dan iets leuks kan doen met mijn mensen (ik had een plan, maar dat is vooral leuk met heel veel mensen, en als dat van ome Ferd niet mag, doet ik het wel later). Hoe dan ook wordt het een topdag, want dat is mijn verjaardag altijd . Er stonden nogal wat vette films op stapel, in elk geval een of twee nieuwe Marvel-films, maar de ‘te verschijnen’-lijst wordt alleen maar langer, en dat vind ik prima. Ik had een facial op de verheuglijst staan, maar daar heb ik gisteren van genoten, en over 2 weken heb ik een massage, waar ik nu al heel veel zin in heb. Ik kan ook bijna niet wachten op een geldige reden om mooie kleren aan te trekken en dan ergens heen te gaan en awesome te zijn. Er komt een moment dat ik koffie kan drinken met vrienden, en ik zie nog wel gebeuren dat ik me over mijn fysieke-contactschuwheid heen zet en allerlei mensen gaan knuffelen. Tot slot de diploma-uitreiking van mijn leerlingen: ik heb geen idee hoe we het gaan doen, maar het wordt leuk. Daar gaan we voor zorgen!

* Het spijt me, ik blijk me in lockdown-tijd te ontwikkelen tot iemand met een zwak voor slechte woordgrappen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.