Corona,  Corona-diaries,  Massage,  Self-care

Eindelijk weer een facial

Ik heb wel eens begrepen dat je in een bepaalde ontwikkelingsfase (volgens mij die van de puber) bent blijven hangen als je bij alles eigenlijk alleen maar denkt ‘Wat betekent dit voor mij?’ Nou zal ik niet beweren dat ik zo egocentrisch ben, maar bij de meest recente aankondiging van welke corona-maatregelen versoepeld zouden worden, slaakte ik wel een klein zuchtje van opluchting toen Rutte vertelde dat de contactberoepen weer aan het werk konden. Waar ik lang heb gedacht dat ik juichend bij de kapper naar binnen zou rennen, ben ik inmiddels weer tevreden over mijn haar, want ik vind dat lang haar me best goed staat, maar aan een facial was ik heel erg toe. En dat is op zich dan wel bijzonder, want ik besteed tamelijk veel aandacht aan mijn huid: keurig elke ochtend en avond schoonmaken en allerlei serums en crèmes erop smeren, en op zondag een maskertje. Maar uiteindelijk is niemand zo goed als een prof, dus zodra het kon heb ik gemaild voor een afspraak, en ik was bijna extatisch van blijdschap toen bleek dat ik vandaag al geholpen kon worden. Ik heb een afspraak gemaakt bij Babassu (in Leiden, ze hebben 5 vestigingen, maar ik ga natuurlijk niet reizen): ik vind het een supermooie salon met een hebberigmakende winkel, de dames die daar werken zijn heel erg aardig en ook heel erg goed en als er ooit een moment was om lokale bedrijven te steunen, dan is het nu. Bovendien heb ik Heidi, de oprichter en eigenaar van Babassu gesproken voor de Gave Wijven Podcast, en sindsdien is er nog maar een salon voor mij.

Ik was natuurlijk wel een beetje benieuwd hoe een facial in de anderhalvemeter-samenleving zou zijn. Ik ga voor een deel voor de sfeer en het algehele gevoel van luxe voor zo’n behandeling, en als ik in een hypersteriele setting door iemand die er nog het meest uitziet als een arts in een ebola-land onder handen word genomen, ga ik me natuurlijk niet voelen als het prinsesje dat ik in het diepst van mijn gedachten ben. Maar dat gevoel had ik gelukkig wel: ik werd vriendelijk ontvangen door de voortreffelijke Janina, die een mondkapje, een spatbril en handschoenen droeg (ja, en kleren natuurlijk) en mij vroeg of ik even mijn handen wilde wassen. Toen ik dat gedaan had, gingen we naar de kamer waar ik de behandeling zou krijgen, en toen ik eenmaal lekker lag, heb ik me anderhalf uur zonder enige moeite overgegeven aan een zalige behandeling. Ik blijk bijna onmiddellijk mijn ogen dicht te doen als ik een facial krijg, dus als ze een Koekiemonster-pak aangehad had, had ik het ook niet gemerkt, en hoewel ik op zich wel voelde dat ze handschoenen aan had, heb ik daar geen seconde last van gehad. Ook niet bij de massage. Maar ik was dan ook zo gruwelijk dankbaar voor de behandeling: mijn huid is helemaal schoon, mijn wenkbrauwen hebben weer vorm en kleur en ik ben totaal ontspannen. Net of ik even volledig uit alle toestanden van de afgelopen maanden ontsnapt was. Meer kan een mens niet willen, toch?

De foto heb ik gerauscht van leidenshopping.com; ik was zo chill dat ik vergeten ben zelf een foto te maken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.