Schoenen,  Susannahgeefthetweg,  Weggeven

Susannah geeft het weg

Vandaag ben ik begonnen met wat ik vermoed dat het grootste project van 2021 gaat worden, of in elk geval het meest tijdrovende, want als het goed gaat, ga ik elke week minstens vijf dingen weggeven, dus dan zou ik aan het eind van het jaar minstens 260 items lichter zijn. Dat in combinatie met het andere grote project, de no spend van 2021 (waarover binnenkort meer) heeft tot gevolg dat ik op 1 januari 2022 daadwerkelijk ook netto minder spullen zou moeten hebben dan ik nu heb. Als middel voor dit project heb ik het instagramaccount @susannahgeefthetweg opgericht en vandaag zijn de eerste items live gegaan. Er was wel wat voorbereiding, want ik wilde zeker weten dat de regels duidelijk waren: de spullen zijn dus gebruikt (tenzij ik zeg dat ze dat niet zijn), als het cadeaus zijn geweest bied ik mijn excuses aan aan de gever, maar geef ik ze toch door, de spullen zijn schoon maar moeten misschien nog een keer gewassen of gestreken worden, ik hoef er niks voor terug, al staat het mensen vrij om hun dank materieel vorm te geven door een schenking aan de voedselbank, als je iets claimt moet je het bij mij thuis of op school op komen halen en ik wil vooral geen gezeik. Ik zou overigens willen dat ik die laatste regel overal op zou kunnen nemen (in elk geval in mijn gebruiksaanwijzing, maar daar vragen gek genoeg weinig mensen naar). Hoe dan ook, wat mij betreft is de procedure volledig duidelijk – ik hoop wat de rest van de mensheid betreft ook.

De eerste items die vandaag live zijn gegaan zijn tamelijk divers. Zo zit er een kookboek bij dat ik van mijn moeder heb gekregen, voor mijn verjaardag of met Kerst, een heruitgave van een kookboek uit 1861, waarvan ik met zekerheid kan zeggen dat ik er niet uit gekookt heb en dat ook niet zal doen: het is een boek met recepten voor taarten en ik hou niet van bakken of van gebak. Ik heb twee jurkjes in de aanbieding: een zwart glitterjurkje waar ik op uitgekeken ben maar dat eigenlijk gewoon heel leuk is, en een witte jurk met een mooie bloemenprint dat ik op een zaterdagavond, toen de winkels al dicht waren, in een etalage in Amsterdam zag en waarvoor ik zelfs ben teruggegaan. Ik heb die jurk wel een paar keer aangehad, maar ik haalde al een tijdje mijn schouders op als ik hem zag, en dan trok ik iets anders aan. Tijd om iemand anders ermee blij te maken dus. Verder heb ik nog een boek van Rens Kroes (geen idee waarom ik een boek van Rens Kroes heb) en een paar glitter-Converse op het account gezet. Ik zou natuurlijk alles ook gewoon naar de Kringloop kunnen brengen, en dat ga ik ook doen met de spullen die niet worden geclaimd, maar ik vind het gewoon ook wel leuk om te zien waar de dingen terecht komen. Voor volgende week heb ik nog een jurkje, een dure sportlegging en een paar boeken op voorraad, dus hou @susannahgeefthetweg in de gaten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.