Adulting,  Corona,  Corona-diaries,  Hup hup maart,  School

#huphupzondag

Sinds ik maart tot de maand uitriep waarin ik aan alle kanten even de teugels ging aantrekken, heb ik elke dag iets gedaan dat binnen dat thema paste. Zo verplaatste ik op maandag al mijn chocola naar de schuur, maakte ik op dinsdag en zaterdag een heel erg lekkere en dieetvriendelijke lunch voor mezelf, deed ik op woensdag de zelftest van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, ruimde ik op donderdag het lege potje van mijn oude potje visolie op en gooide ik het doosje van het nieuwe potje gelijk weg, in plaats van ze weken lang te laten rondslingeren en op vrijdag heb ik de was die ik woensdag had gedaan en die inmiddels droog was van het rek gehaald en keurig in de kast opgeborgen. Het kinderachtige is dat ik in het geval van een groot deel van deze klussen eigenlijk vind dat ik vervolgens een enorme beloning verdien, terwijl het in feite basic adulting is om achter je reet aan op te ruimen en het wasrek niet als uitbreiding van je klerenkast te behandelen – temeer daar ik redelijk klein woon, dus dat het soms moeilijker is om zooi te laten liggen dan om het op te ruimen. Maar goed, dit is niet de plek om mijn gigantische prestaties kleiner te maken (dat doet mijn inner Nazi wel in mijn hoofd), dus laat ik vooral mijn succesjes vieren. Wat een beetje tegenviel was dat ik, onlangs zoveel voortreffelijkheid, ook nogal wat klusjes had laten liggen, en die moesten vandaag, zodat ik me genoodzaakt zag om niet alleen #huphupmaart, maar ook #huphupzondag uit te vinden.

Het feit dat er vandaag nogal veel moest gebeuren, kwam vooral voort uit het feit dat ik in de loop van de week zo veel voor school mocht doen, dat ik verder voor weinig nog puf had. En als dat dan nog zou betekenen dat mijn schoolemail leeg was en de stapel nakijkwerk tot nul gereduceerd, zou het nog niet eens zo erg zijn, maar toen ik de dag begon met het maken van een to do list, moest ik aan mezelf toegeven dat ik ook voor school nog lang niet klaar was. Maar goed, het helpt al heel erg om voor mezelf in beeld te hebben wat ik allemaal moet doen, en dan maakte het niet zo heel veel uit waar ik begon – als je erop inzet om alles te doen, is de volgorde niet zo superrelevant. En, en daar ben ik best trots op, aan het eind van de dag had ik bijna alles afgevinkt. Voor wie inzoomt op het lijstje: ‘tas inpakken’ is voor een groot deel gedaan, maar ik moet ‘planning wk 10 nog afmaken’ en pas als ik dat gedaan heb, kan mijn agenda in mijn tas, waarmee hij dan wel ingepakt is. Meteen 2 vinkjes dus. Dan staat alleen nog ‘blog’ open, maar dat ben ik nu dus aan het doen (ZO META DIT) en ‘mailboxen leeg’ en ‘self-care’. Tussen die twee zal ik moeten kiezen, maar zo’n moeilijke keuze is dat niet: als je zo veel gedaan hebt als ik vandaag heb gedaan, is het volledig terecht om te besluiten dan de helft van je mailboxen leeg hebben op zich wel een mooie prestatie is, en lekker in bad te gaan liggen met een boekje. Althans, dat vind ik, en het is mijn thema, dus het zijn mijn regels!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.