Corona,  Corona-diaries,  No spend 2021

No Spend 2021 – maart

Ik zal eerlijk zijn: het valt me deze maand aanzienlijk zwaarder dan in januari en februari om me aan mijn eigen regels te houden. Niet alleen met betrekking tot niet shoppen overigens, ik kom ook met moeite aan 2 blogs per week, moet mijn karkas soms echt naar mijn yoga-matje slepen (en dan is er ook nog kans dat ik, terwijl de online yoga-juf zich gigantisch uit staat te sloven, ga liggen appen) en hoewel ik op zich nog steeds elke dag met de Headspace-app mediteer, is het vaker een minisessie van een minuut dan dat ik er even 15 minuten goed voor ga zitten. Ik ben al drie weken bezig in Confettiregen van Splinter Chabot, echt een prima boek hoor, maar niet echt een boek waar ik zo lang over zou hoeven doen. Ik vind het lastig om een reden voor de lamlendigheid aan te wijzen, maar ik vermoed dat het het gemakkelijkst is om het op corona-moeheid te steken, en dat zou dan op zich ook wel terecht zijn. Ik ben zo ontzettend klaar met zo veel dingen die ik leuk vind niet mogen, en het nieuwe nieuwe normaal op school (simultaan online en offline lesgeven, de hele pauze over de gang lopen om te controleren of de pubers wel een mondkapje dragen, en constant in de gaten houden of er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden) is abnormaal uitputtend, dus om nou te zeggen dat ik geestelijk nog ergens energie voor heb – nee. En meestal zorg ik op dit soort momenten dat ik weer een beetje blij word door een cadeautje voor mezelf te kopen, maar ook dat kan niet, want ik heb weer eens een project. Soms word ik heel erg moe van mezelf.

Maar daar staat tegenover dat ik ook nog geen joker heb ingezet, want ik vind het zonde om een van de vier jokers die ik heb te verkloten om te proberen om een random kutgevoel te verzachten. Die jokers bewaar ik liever voor iets gaafs, en tot die tijd zal ik het dus moeten doen met de spullen die ik heb. Gelukkig zijn er binnenkort wat vriendinnen jarig, dus ik kan hier en daar wel een beetje online shoppen; dat het voor iemand anders is maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit. En het doen met de spullen die ik heb gaat op het moment best prima. Ik heb namelijk echt wel leuke kleren, en ik kan allerlei leuke nieuwe combinaties maken met de schier oneindige voorraad uit mijn kast. Ik had ook nog wat dingen die ik nog nooit heb gedragen achter de hand voor als ik zin had in iets nieuws (ja, dat heb ik weleens): zo kon ik van de week de prijsstickers van een paar nog maagdelijke neon-roze pumps afpeuteren en ze voor het eerst aantrekken. Dat gaf bijna de mentale boost die ik meestal ontleen aan een pakketje in ontvangst nemen – alleen de voorpret ontbrak. Maar met die voorpret komt het vanzelf wel weer goed, want als ik straks een jaar op 4 dingen na niks gekocht heb, ben ik er helemaal klaar voor om weer aan de economie bij te dragen. Met mate natuurlijk, want anders is het voor niets geweest.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.